Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Για την ιστορία …τα κατορθώματα των “γενναίων με τα 700 ευρώ”

Τον πρώτο που τους φάνηκε ύποπτος για την κλοπή ενός αυτοκινήτου, τον έσπασαν στο ξύλο. Κάποιος άλλος υποδείχθηκε ως πορτοφολάς και εκτελέστηκε. Ενας τρίτος φορούσε… λάθος χρώμα παπούτσια και βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα. Ποιος έχει δώσει το δικαίωμα στους αστυνομικούς να ξυλοφορτώνουν, να απειλούν και να σκοτώνουν τους πολίτες; Για την Ιστορία, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τούς είχε πει κάποτε: «Το κράτος είστε εσείς». Και αυτοί, από τότε, το έδεσαν κόμπο.

30/4/1976: Ο Σιδερής Ισιδωρόπουλος, 16 ετών, μαθητής και μέλος της αριστερής οργάνωσης «Κ.Ο. Μαχητής», κόλλαγε αφίσες στην πλατεία Κοτζιά για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά όργανα για συλλήψεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Πειραιώς. Η κηδεία του μετατράπηκε σε μαχητική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η Νέα Τρομοκρατία».

25/5/1976: Ο τότε υπουργός Απασχόλησης της κυβέρνησης Καραμανλή, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, με τον περίφημο «αντισυνδικαλιστικό νόμο 330», γίνεται το «κόκκινο πανί» για τους εργαζομένους, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Στις 25 Μαΐου, κατά τη διάρκεια πανεργατικού συλλαλητηρίου, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν. Μια «αύρα» (θωρακισμένο αυτοκίνητο καταστολής διαδηλώσεων) της Αστυνομίας, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές, σκότωσε μια μικροπωλήτρια, την 67χρονη Αναστασία Τσιβίκα.

11/7/1978: Ο Βασίλης Τσιρώνης, γιατρός, βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια νυχτερινής εισβολής των, νεοσύστατων τότε, Μονάδων Εθνικής Ασφάλειας στο σπίτι του. Ο Τσιρώνης είχε νωρίτερα κηρύξει το διαμέρισμά του «ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος» και κάθε ημέρα έβγαινε στο μπαλκόνι του και με μεγάφωνα ή με έναν φορητό τηλεβόα διάβαζε στο συγκεντρωμένο πλήθος τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» του ενάντια στο «κράτος των μαύρων» (εννοώντας των φασιστών). Ο Τσιρώνης έπεσε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

28/10/1980: Ο Τάσος Μαγλαρίδης συμμετείχε σε συγκέντρωση αντιστασιακών στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Οκτωβρίου 1980. Οταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να παρελάσουν στη Νεάπολη, δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας. Ο 76χρονος, χτυπημένος άσχημα, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να υποκύψει στα τραύματά του ένα μήνα μετά.



Μαρίνος Χριστόπουλος, 24/10/2001

16/11/1980: Επτά χρόνια μετά τη μεγάλη εξέγερση, στις 16 Νοεμβρίου του 1980 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη πορεία. Η κυβερνητική απαγόρευση για πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία πυροδότησε τις αντιδράσεις μεγάλης ομάδας διαδηλωτών, η οποία επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και συνέλαβαν τη Σταματίνα Κανελλοπούλου, 21 χρόνων, εργάτρια, την οποία χτύπησαν -σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής- μέχρι θανάτου. Σε άλλο σημείο της Αθήνας δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής.

15/8/1985: Ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί από περιπολικό και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της. Η κοπέλα ήταν 22 ετών.

17/11/1985: Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1985, ο μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς σκοτώνεται από αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον νεαρό στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, καθώς αυτός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές για να διαφύγουν. Προηγουμένως είχαν επιτεθεί σε κλούβα της αστυνομίας σταθευμένη στην οδό Στουρνάρη. Ο θάνατός του προκάλεσε κύματα οργής.

Ο Αθανάσιος Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο, καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής».

9/2/1986: Ο 17χρονος Μανώλης Κανδονολέων, επιβάτης σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς έπειτα από καταδίωξη. Τα ονόματα των δραστών δεν έγιναν ποτέ γνωστά και δεν επακολούθησε δίκη.

Παναγιώτης Κετίκης, 5/5/2007

3/9/1986: Ο Αγγελος Μαυροειδής, 60 ετών, εργάτης της ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, πραγματοποιούσε μαζί με 650 συναδέλφους του καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας, ύστερα από άρνηση της τότε υφυπουργού Βάσως Παπανδρέου να τους δεχτεί για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων τους. Αστυνομικοί τούς απώθησαν βίαια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Πέθανε από μετατραυματική επιπλοκή στο ΚΑΤ λίγες μέρες μετά.

4/1/1987: Ο αστυνομικός της Ασφάλειας Παντελής Χατζής σκότωσε, ύστερα από λογομαχία, τον 19χρονο Λουκά Γράψα.

14/6/1988: Ο αστυνομικός Θωμάς Μακρής δολοφονεί με το περίστροφό του τον Νίκο Παπαγγελάκη μέσα σε ουζερί, ύστερα από μεταξύ τους παρεξήγηση.

8/3/1990: Ο 37χρονος αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβολεί και σκοτώνει τον 15χρονο διαρρήκτη βίντεο κλαμπ, Δημήτρη Κίκερη στην Πρέβεζα. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα του «βιντεάδικου» που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

10/1/1991: «ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ». Χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη επίθεση κατά πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων- νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.



Αυγουστίνος Δημητρίου, 17/11/2006

10/1/1994: Ο 28χρονος Θοδωρής Γιάκας, κάνοντας τη νυχτερινή βόλτα του στην ερημιά του Μοσχάτου, βρίσκεται νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Ο λόγος; Αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του σε αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή. Δέχτηκε πισώπλατα τέσσερις σφαίρες από τον αρχιφύλακα Ευάγγελο Λαγογιάννη. Μετά το φονικό, το θύμα παρουσιάστηκε ως επικίνδυνος δραπέτης ψυχιατρείου, ωστόσο ο Τύπος της εποχής χαρακτήρισε το γεγονός «εν ψυχρώ δολοφονία».

21/1/1991: Ο 25χρονος Τούρκος πρόσφυγας Σουλεϊμάν Ακιάρ συλλαμβάνεται στην Αθήνα με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Σακατεμένος από τα βασανιστήρια, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου ξεψύχησε στις 29 Ιανουαρίου. Τον άγριο βασανισμό του θύματος από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής Μπεναρδής, ωστόσο η μήνυση που έγινε μπήκε στο αρχείο.

16/5/1992: Ο αστυφύλακας Σεραφείμ Σταθογιάννης πυροβόλησε και σκότωσε τον 41χρονο Νικόλαο Σιακαπέτη, ιδιοκτήτη μπαρ, ύστερα από συμπλοκή.

13/4/1993: Στον Πόρο, ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος τραυματίζει βαριά τον 40χρονο σερβιτόρο Τάσο Σωτηράκη και πυροβολεί και σκοτώνει τον 26χρονο Γιάννη Τζίτζη. Το Κακουργιοδικείο Πειραιά καταδίκασε αργότερα σε ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 17 χρόνων τον δράστη. Σημειώνεται ότι ο Σταματόπουλος στο παρελθόν είχε παραπεφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σώματος για άλλα παραπτώματα.

12/9/1993: Στη Βέροια, νεαρός Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία προσπαθούσε να διαρρήξει δυο αυτοκίνητα, έπεσε νεκρός από σφαίρα του ανθυπαστυνόμου Αντώνη Δελλά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο Δελλάς πυροβόλησε ενώ βρισκόταν σε άμυνα.



Ηρακλής Μαραγκάκης, 9/12/2003

22/11/1993: Ο 26χρονος Δημήτρης Ε. Γλυκογιάννης δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιά από πυροβολισμό που του έριξε ο αστυφύλακας Λυκογιάννης το βράδυ της 22ης Νοεμβρίου στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ο νεαρός -κατάδικος για φόνο σε πολυετή κάθειρξη- είχε δραπετεύσει τον Ιανουάριο του ίδιου έτους και έκτοτε η Αστυνομία τον αναζητούσε. Εκείνο το βράδυ, αστυνομικοί του τμήματος Σεπολίων προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν. Ο Γλυκογιάννης προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, κάνοντας ταυτόχρονα μια «ύποπτη κίνηση». Ο αστυφύλακας Λυκογιάννης εξέλαβε την κίνηση του διωκόμενου ως προσπάθεια να τραβήξει πιστόλι και πυροβόλησε, πετυχαίνοντας τον κατάδικο στην κοιλιά. Ο Γλυκογιάννης επέζησε. Αργότερα αποδείχτηκε ότι δεν οπλοφορούσε.

20/2/1994: Στο χωριό Δαλαμανάρα Αργους, αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε Αλβανό λαθρομετανάστη στη διάρκεια συμπλοκής σε πορτοκαλεώνα. Πλήρωμα περιπολικού ερευνούσε για λαθρομετανάστες στην περιοχή, όταν είδε δύο από αυτούς να τρέχουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο ένας από τους Αλβανούς γύρισε πίσω, έβγαλε ένα μαχαίρι και όρμησε πάνω τους. Ο αστυνομικός Αντώνης Μεζίνης τράβηξε το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι τον Αλβανό, που έπεσε νεκρός.

25/2/1995: Επεισόδιο με θύμα νεαρό Αλβανό συνέβη στην αγροτική περιοχή Κρανιές της Φλώρινας. Ομάδα αστυνομικών του αποσπάσματος Ψαράδων Φλώρινας είχε στήσει ενέδρα σε Αλβανούς λαθρομετανάστες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου σε 18 λαθρομετανάστες, ο 18χρονος Αλμπερτ Κούκα έβγαλε -σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας- μαχαίρι. Τότε ο Σωκράτης Παπαδόπουλος, μέλος του αποσπάσματος, προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Το περίστροφο του αστυνομικού, όπως αναφέρουν οι καταθέσεις των συναδέλφων του, εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ο 18χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα στο πρόσωπο.

20/1/1996: Κατά τη διάρκεια επιχείρησης-«σκούπα» στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει Αλβανό μετανάστη. Το όπλο του αστυνομικού «εκπυρσοκροτεί» κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του υπόπτου.



Μιχάλης Καλτεζάς, 17/11/85

6/4/1996: Ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από αστυνομικούς στη Νίκαια. Το θύμα, μαζί με τον συνομήλικο φίλο του, Κώστα Κάλφα, το βράδυ της συμπλοκής ετοιμάζονταν να ληστέψουν μεγάλο σουπερμάρκετ της Νίκαιας. Περιπολικό της Αμεσης Δράσης έσπευσε στην περιοχή και καταδίωξε τους επίδοξους ληστές, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αποστόλη Κεραμιδά.

14/6/1996: Για δύο… καρπούζια, ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφόνησε τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι στο χωριό Αργυροπούλι της Λάρισας. Ο 58χρονος Αθανάσιος Μάτος πυροβόλησε με 32άρι περίστροφο τον 20χρονο στο στήθος. Ο αγροφύλακας μετέφερε τον νεαρό στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

5/6/1996: Ο 26χρονος αστυφύλακας Ηρακλής Νικολόπουλος δολοφόνησε τον Γιώργο Φραγκογιάννη, 37 χρόνων, και τραυμάτισε τον Θεμιστοκλή Καλαποθαράκο, 33 χρόνων, σε νυχτερινό κέντρο του Π. Φαλήρου. «Το ‘χα πάρει απόφαση εδώ και ένα χρόνο να τους πιστολίσω», είπε στους συναδέλφους του όταν συνελήφθη.

Τον Φεβρουάριο του 1996 είχε λάβει αναρρωτική άδεια αορίστου διαρκείας, επειδή παρουσίασε «ψυχολογικά προβλήματα και συνεχόμενη συναισθηματική διαταραχή». Στις αρχές Νοεμβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου δήλωσε πως «είχε αποστολή να καθαρίσω την κοινωνία». Η ομολογία του δεν έπεισε τους δικαστές, που τον καταδίκασαν σε ισόβια.

23/6/1996: Ο αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος, 29 ετών, «συνήθης ύποπτος» στις λίστες της Αστυνομίας, βρίσκεται νεκρός κάτω από «περίεργες» συνθήκες στην καμπίνα 53 του πλοίου «Πήγασος».

Ιάκωβος Κουμής, 16/11/1980

22/11/1996: Σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά, ο 32χρονος αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης σκοτώνει με αυτόματο Μ5 τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη -ο οποίος βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος. Ο Τρίμης, μολονότι του αποδίδεται κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφήνεται ελεύθερος.

8/2/1997: Ο 19χρονος Αλβανός Εριόν έχασε τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου. Ο θάνατος του νεαρού είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. «Ηταν ατύχημα…», θα ισχυριστεί απολογούμενος ο αστυφύλακας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μέρα εκείνη ο Ανδρεόπουλος μαζί με συναδέλφους του εντόπισαν «ύποπτο» αυτοκίνητο με πέντε Αλβανούς λαθρομετανάστες. Ο οδηγός, αντί να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών, κινήθηκε εναντίον τους. Ο Ανδρεόπουλος σημάδεψε τα πίσω λάστιχα και πυροβόλησε, η σφαίρα εξοστρακίστηκε και βρήκε τον άτυχο Αλβανό στο κεφάλι.

Ο θύτης κρίθηκε αθώος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κοζάνης.

25/5/1997: Ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος, πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, «γαζώνεται» από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδίωξαν γιατί πήρε για βόλτα (ή έκλεψε) από τη μαρίνα της Ζέας τη θαλαμηγό «Ναυσικά» Κύπριου επιχειρηματία. Δύο από τις δεκάδες σφαίρες των περιπολικών του Λιμενικού καρφώθηκαν στο στήθος του και έπεσε νεκρός επάνω στα χειριστήρια του σκάφους.

3/8/1997: Ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια. Το φόνο του, ο αστυνομικός τον «πλήρωσε» με φυλακή 4,5 χρόνων.



Σταματίνα Κανελλοπούλου, 16/11/1980

2/4/1998: Νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τσιγγάνος Αγγελος Τζελάλ. Οταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για διαφαινόμενη συγκάλυψη φόνου και βιοπραγιών κατά Τσιγγάνων από αστυνομικούς έκαναν λόγο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.

27/5/1998: Νεκρός έπεσε 30χρονος ληστής από την Καβάλα, ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Ξάνθη. Λίγο πριν είχε κάνει ληστεία σε βενζινάδικο. Ο δράστης, με το περίστροφο στο χέρι, βγήκε από το βενζινάδικο, αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον Κυρέλη να σταματήσει. Αυτός όμως, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, πυροβόλησε εναντίον τους, εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και ο ληστής τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

23/10/1998: Ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Κυριάκο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε «ύποπτος για κλοπή». «Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», είπε η εισαγγελέας για το φονικό. Η δεδηλωμένη θέση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι «επρόκειτο για ατύχημα». Ο Σέρβος πρόξενος συμφώνησε εν τέλει με αυτή την εκδοχή. Ο Μπουλάτοβιτς είχε υποδειχθεί ως ύποπτος κλοπής από μια ηλικιωμένη γυναίκα, της οποίας το πορτοφόλι είχαν αρπάξει νωρίτερα άγνωστοι. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση στην οποία υποστήριζε ότι ο Μάρκο Μπουλάτοβιτς και οι συμμαθητές του είχαν «ασκήσει πίεση» στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει τυχαία το πιστόλι του. Το θύμα βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε εκδρομή με το σχολείο του. Ηταν άοπλος και, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχε διαπράξει την κλοπή.

25/3/2000: ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από την Τσάλκα της Γεωργίας, πέφτει νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη.

24/10/2001: Ο αστυνομικός Γιώργος Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο. Ο νεαρός δεν πειθάρχησε σε σήμα ανδρών της Αμεσης Δράσης να σταματατήσει το αυτοκίνητό του για έλεγχο. «Αντιδρώντας ενστικτωδώς, ο αστυφύλακας πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον οδηγό», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Η σφαίρα κατέληξε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού του άτυχου νεαρού.

9/12/2003: Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών έπεσε στο Ηράκλειο ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. Οι δύο ειδικοί φρουροί και ο επικεφαλής αρχιφύλακας που μετείχαν στο μπλόκο έξω από το χωριό Γωνιές ομολόγησαν ότι πυροβόλησαν και οι τρεις εναντίον του αγροτικού αυτοκινήτου, επειδή ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν.

13/1/2004: Ο 42χρονος Μοχάμετ Χαμούτ πεθαίνει από «παθολογικά αίτια» ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία Ρεθύμνου, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

21/12/2004: Σε βασανιστήρια (ξεγύμνωμα, φάλαγγα, εικονικές εκτελέσεις, απειλές με όπλα και άγριο ξύλο) υπέβαλε τουλάχιστον 40 Αφγανούς μετανάστες ομάδα αστυνομικών και ειδικών φρουρών του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα.

17/11/2006: Ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπείται ανηλεώς από 8 αστυνομικούς με πολιτικά. Η αστυνομία αναφέρει ότι «έπεσε και χτύπησε σε ζαρντινιέρα». Τηλεοπτικές και ερασιτεχνικές κάμερες έχουν καταγράψει όλο το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης -όπου δικάζονται οι αστυνομικοί- έχει αναβληθεί. Ο εισαγγελέας της έδρας δέχτηκε ότι οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους αστυνομικούς χτύπησαν τον Αυγουστίνο, οι τρεις παρείχαν ψυχική συνδρομή και ότι ο αστυνομικός διευθυντής προσπάθησε να τους σταματήσει. Πρότεινε την ενοχή των επτά για τα αδικήματα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και της «απλής συνεργείας» στην παραπάνω πράξη, καθώς επίσης και την απαλλαγή του τέως διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

5/5/2007: 19χρονος φοιτητής κατηγορείται για επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με βασική επιβαρυντική ένδειξη τα… πράσινα παπούτσια που φορούσε, ομοιόχρωμα με εκείνα του δράστη ενός εμπρησμού αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης (γιατί ο νεαρός οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα), τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Μαΐου «κρατώντας καδρόνι έσπασε το πίσω παρμπρίζ αυτοκινήτου Μερσεντές» και στη συνέχεια «έριξε βόμβα μολότοφ μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί και να καταστραφεί ολοσχερώς». Ο ίδιος και οι συμφοιτητές του υποστηρίζουν ότι ήταν σε πάρτι της Πολυτεχνικής την ώρα των επεισοδίων.

6/12/2008: Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, 15 ετών, πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια. Ο θάνατός του υπήρξε η αφορμή για μια σειρά πρωτοφανών πολλαπλών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής βίας σε πόλεις όλης της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

Απο:ForAlexandros.blogspot.com

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

15:28 Μπροστά από τη Βουλή η πορεία

Μπροστά από τη Βουλή έφτασε η πορεία των φοιτητών. Διμοιρίες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στο σημείο, ενώ, οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα.

15:16 Ειρηνικά εξελίσσεται η πορεία

Ειρηνικά συνεχίζεται η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία πλησιάζει στο Σύνταγμα.

15:05 Έντονη η αστυνομική παρουσία στην πλατεία Κολοκοτρώνη

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη η κεφαλή της πορείας. Έντονη η αστυνομική παρουσία, με 5-6 διμοιρίες των ΜΑΤ να είναι παρατεταγμένες στο σημείο.

14:42 Συνθήματα κατά των ΜΑΤ στην Χαρ. Τρικούπη

Στο ύψος της Χαρ.Τρικούπη έχει σταματήσει η πορεία αυτή τη στιγμη, όπου βρίσκεται παρατεταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

14:28 Ξεκινάει το συλλαλητήριο

εκινάει τώρα το συλλαλητήριο των φοιτητών της εξω-κοινοβουλευτικής αριστεράς. Η πορεία αναμένεται να ακολουθήσει τη διαδρομή Πανεπιστημίου - Σταδίου - Σύνταγμα και να διαλυθεί στα Προπύλαια.

Οι φοιτητές αντιδρόυν στη συζήτηση περι κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου κι απαιτούν την κατάργηση του νόμου - πλαισίου. Βασικά συνθήματα "Λευτεριά στους συλληφθέντες", "Κάτω η κυβέρνηση", "Κατάργηση του τρομονόμου".

αφίσα για την συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους


Η αφίσα για την συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους που θα γίνει την Παρασκευή 16 Γενάρη στις 5.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Πυρά κατά των γραφείων του Reuters και του ΟΗΕ στη Γάζα

Εκρήξεις από πυρά αναφέρουν πληροφορίες από τη Γάζα στα γραφεία του Reuters και του ΟΗΕ. Οι οδομαχίες έχουν πυκνώσει, καθώς οι Ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν στις συνοικίες της Γάζας. Επίσης, αναφέρθηκε... και τραυματισμός μέλους τηλεοπτικού συνεργείου δικτύου από το Abu Dabhi. Τα νοσοκομεία της Γάζας δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εκατοντάδων τραυματιών που φτάνουν διαρκώς.
(http://www.newsblog.gr)

Τραυματίστηκε η μάνα και το παιδί από το φρεάτιο στην Πάτρα


Επιβεβαιώνεται η πληροφορία που γράψαμε ότι τραυματίστηκε μια μητέρα ΜΑΖΙ με το παιδί της , όταν υποχώρησε φρεάτιο σε περιοχή της Πάτρας, που εκτελούνται έργα εδώ και...1,5 χρόνο!!!Η μητέρα διακομίστηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας( Ριο) και το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο! Νεότερα για την υγεία τους ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.
Εδώ κ.Σουφλιά δεν υπάρχουν ευθύνες; Πάλι η μαμά και το παιδί θα την πληρώσει; Γιατί καθυστέρησε το έργο για...

τόσο μεγάλο διάστημα; Πήραν τα χρήματα και αν ναι που πήγαν; Αυτά γίνονται στο άψε-σβήσε. Ούτε ΕΔΕ, ούτε ΞΕΔΕ. Με δύο τηλέφωνα έχετε κάνει άνω κάτω την εταιρεία και την στέλνετε στα δικαστήρια. Τέλος τα ψέματα και να την πληρώνει ο κόσμος.

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μητέρας και του παιδιού της στην Πάτρα

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού από φρεάτιο μητέρας με το ανήλικο παιδί της. Η γυναίκα στην προσπάθειά της να αποφύγει διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε φρεάτιο που δεν είχε προστατευτική σχάρα. Αμέσως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και ειδικό συνεργείο της απεγκλώβισε μετά από μεγάλη προσπάθεια τη μητέρα με το παιδί της.
(http://www.newsblog.gr)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Την Πέμπτη 20/01/2009 ορκίζεται ο νέος φονιάς των Λαών, μέσα σε κλίμα πανηγυρικό. Στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 17:00 μ.μ. προετοιμάζονται εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο νέος μαύρος ηγέτης που τόσες ελπίδες γέννησε η υποψηφιότητα του ήρθε γρήγορα να τις διαψεύσει, προβάλλοντας το σκληρό αντεργατικό, φιλοπόλεμο και τυχοδιωκτικό του πρόσωπο.

Ο αμερικανός εργαζόμενος καλείται από τους Δημοκρατικούς αυτή τη φορά να πληρώσει υπέρογκους φόρους, να δεχτεί νέα αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων του, ώστε να βρεθούν τα εκατοντάδες εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτηθούν οι αμερικάνοι μεγιστάνες.

Κήρυξε τον πόλεμο στα εργασιακά δικαιώματα πριν αναλάβει και απειλεί τους λαούς με την πρώτη ευκαιρία. Δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και πρόσφερε ο ίδιος και η Κλίντον απλόχερα υποστήριξη στους Φονιάδες του Ισραήλ.

Ετοιμάζει νέα επίθεση στο Αφγανιστάν ευελπιστώντας ότι με τις ενισχύσεις δεκάδων χιλιάδων αμερικάνων μισθοφόρων και την στήριξη του ΝΑΤΟ, θα καταπνίξει στο αίμα όποιον αντιστέκεται.

Στο πολεμικό μακελειό η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ξανά παρόν, αποφασίζοντας τη μετακίνηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πιο εμπόλεμες ζώνες.



Εμείς δεν έχουμε να γιορτάσουμε τίποτε

Αντίθετα πενθούμε για τα νεκρά παιδιά στη Γάζα, το Αφγανιστάν, Το Ιράκ, Το Λίβανο, τα Βαλκάνια.



* Καλούμε τον ελληνικό λαό να διαδηλώσει Μαζικά.
* Για να σταματήσει ο «πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» που τρομοκρατεί παγκόσμια τον κόσμο της εργασίας και καταστέλλει την αμφισβήτηση.
* Να σταματήσουν οι εισβολές και η κατοχή παντού.
* Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα
* ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
* Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
* Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε αποστολές εκτός συνόρων.
* Καμιά διευκόλυνση στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των Ιμπεριαλιστών,



Να ανατραπεί η ΝΕΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑ ΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/01/09 ΣΤΙΣ 4:30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com/

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑΑ ΡΕ.ΞΥΠΝΑΤΕΕ ΛΕΜΕ..

Ο κόσμος πρέπει να...πεινάει πολύ. Δεν εξηγείται ότι στην κοπή της πίτας υπουργού συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα!!!

Ναι, σοβαρά και μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας. Έκλεισαν οι δρόμοι για μια βασιλόπιτα. Μα τόσο λαό έχουν οι υπουργοί;

Η βασιλόπιτα κόπηκε στο...


πολιτικό γραφείο της Φάνης Πετραλιά. Ή ο κόσμος πεινάει ή έχει πολύ λαό δίπλα της.

Απο:Troktiko.blogspot.com

Προφυλάκισαν 18χρονο για μολότοφ και έβαλαν μόνο 4μηνη αργία στους αστυνομικούς που τους διέφυγε ο δολοφόνος τοξικομανής!

Αυτό δηλαδή πως το κρίνετε; Προφυλακίστηκε ένας 18χρονος που έριξε μολότοφ στα συλλαλητήρια και οι αστυνομικοί που τους διέφυγε πέρσι ο τοξικομανής και σκότωσε εν ψυχρώ τον οδηγό λεωφορείου ΟΑΣΘ στην Σίνδο τιμωρήθηκαν με τρίμηνη αργία!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο νεαρός που φέρει ευθύνη πλήρωσε με προφυλάκιση επειδή κακώς πέταξε μολότοοφ. Και οι αστυνομικοί που πληρώνονται από το κράτος για...

να προστατεύουν τον πολίτη έχασαν από τα μάτια τους τον τοξικομανή κια αυτός δολοφόνησε έναν μεροκαματιάρη οδηγό. Ωραία η δικαιοσύνη. Μπράνο. Η μοπλότοφ τιμωρείται περισσότερο από την αμέλεια σε δολοφονία.

Μην ξεχνάτε το barcode με 729 είναι από Ισραήλ

Για να μην γίνει λάθος με τα προιόντα από το Ισραήλ που θα μποικοτάρουμε να ξέρετε ότι τα πρώτα ψηφία του barcode είναι 729 και είναι της συγκεκριμένης χώρας.

Απόδραση κρατούμενης από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη

Απόδραση κρατούμενης από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, έγινε όμως μόλις σήμερα γνωστή. Συγκεκριμένα, νεαρή που είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στο Α.Τ Λευκού Πύργου προφασίσθηκε πρόβλημα υγείας, καθώς κυοφορούσε. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου... και μετά την εξέτασή της, διέφυγε από την πίσω πόρτα στην κυριολεξία. Η νεαρή, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη σήμερα στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.
(http://www.newsblog.gr)

To Πραγματικό δράμα στην Γάζα! Ωμή εικόνα έκρηξης

Τραυματίστηκε σοβαρά γυναίκα σε φρεάτιο στην Πάτρα.

Στην πατρα σημερα στις 10 π.μ. μια γυναικα με ενα μωρο επεσε σε ενα ανοιχτο φρεατιο σε εργο της που εχει σταματησει χωρις να εχει ολοκληρωθει.η γυναικα εσπασε τη μεση της!!!Ελεος, ντροπη!!!
Όποιος έχει νεότερο ας μας ενημερώσει γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αυτή είναι η...

καθημερινότητα του πολίτη. Θα στείλει στο κρεββάτι για αρκετό διάστημα όταν μάλιστα έχει μωρό. Και πότε θα αποζημιωθεί;



Arafat:Έλεος πια....Ξυπνα κόσμε ξυπνα.

Γιατί φωνάζει ο ΟΗΕ; Παραπάνω αξία έχει η ζωή των αξιωματούχων από των κοινών...θνητών;



Γιατί διαμαρτύρεται ο ΟΗΕ για την επίθεση των Ισραηλίνων στο κτίριο του και στο κτίριο του reuters; Ο πόλεμος δεν κατάλαβαν ότι δεν κάνει διακρίσεις; Έχει θύματα μόνο τους...άμαχους; Όχι παιδάκια κάνετε λάθος. Γιατί στενοχωριέστε όλοι, περισσότερο από ότι όταν χτυπήθηκαν τα παιδάκια; Τι είναι ο ΟΗΕ; Έκανε κάτι για...

να σταματήσει ο πόλεμος και να υπάρξει εκεχειρία; Πάρτε να έχετε και να τους θυμάστε για τα καλά τους Ισραηλινούς. Και από την καλή και από την ανάποδη. Τώρα τρέχουν όλοι να βοηθήσουν τα κτίρια και το κάνουν πρώτο θέμα. Ρε δεν μας παρατάτε...

Επίθεση σε κτήριο του ΟΗΕ στη Γάζα


Τρία μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, της Unrwa, τραυματίσθηκαν σήμερα από οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης που έπληξαν το κτίριο στο οποίο στεγάζεται στην πόλη της Γάζας, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δεν μπορεί να μπει στη Λωρίδα της Γάζας

Δελτίο Τύπου - Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) απαιτούμε από τις αντιμαχόμενες πλευρές να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την πρόσβαση των ιατρικών ομάδων μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Δελτίο Τύπου - Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) απαιτούμε από τις αντιμαχόμενες πλευρές να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την πρόσβαση των ιατρικών ομάδων μας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι εγγυήσεις αυτές είναι ζωτικής σημασίας για τους αμάχους, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική βοήθεια. Οι καθημερινές παύσεις των εχθροπραξιών είναι ανεπαρκείς, τα σημεία εισόδου στη Γάζα είναι αποκλεισμένα και οι άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Παρά τις δηλώσεις των Ισραηλινών αρχών, η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας περιορίζει σημαντικά την παροχή διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας για την υποστήριξη των Παλαιστινιακών δομών υγείας, που προσπαθούν να περιθάλψουν τους χιλιάδες τραυματίες. Η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλεί τις εμπλεκόμενες στη σύγκρουση δυνάμεις να επιτρέψουν στο ιατρικό προσωπικό της οργάνωσης να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας και να εργαστεί με ασφάλεια προκειμένου να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους αμάχους.

Οι πυροβολισμοί και οι βομβαρδισμοί του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας δεν επιτρέπουν την άφιξη και την αναχώρηση των ομάδων των ΓΧΣ, ακόμα και αν έχουν δοθεί άδειες από τις Ισραηλινές αρχές. Οι καθημερινές τρίωρες παύσεις των συγκρούσεων που έχει ανακοινώσει το Ισραήλ δεν τηρούνται πλήρως. Και καθώς οι παύσεις στις συγκρούσεις αφορούν μόνο στην πόλη της Γάζας, οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν με ασφάλεια το πέρασμα του Ερέζ (Erez) στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, το μοναδικό σημείο από το οποίο επιτρέπουν οι Ισραηλινές αρχές να περνούν οι εργαζόμενοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι ομάδες των ΓΧΣ δεν έλαβαν άδεια να χρησιμοποιήσουν το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ (Kerem Shalom), που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού και ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ΓΧΣ καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό αυτό και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε: να εκθέσουμε τις ιατρικές ομάδες μας σε κίνδυνο χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

Οι ΓΧΣ απαιτούμε από τις Ισραηλινές αρχές να δώσουν την άδεια στους εργαζόμενους της οργάνωσης να περάσουν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας από εναλλακτικά σημεία εισόδου, όπως το Κερέμ Σαλόμ. Πρόκειται για μία απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για την παροχή επαρκούς βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας.

«Οι άνθρωποι που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή και είναι εγκλωβισμένοι μέσα στη βία», δήλωσε ο Φρανκ Τζόνκρετ, επικεφαλής της αποστολής των ΓΧΣ στα Παλαιστινιακά Εδάφη. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσει να φτάσει σε αυτούς η εξωτερική βοήθεια. Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς και οι Παλαιστινιακές ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι πολύ σοβαροί και εμποδίζουν την παροχή βοήθειας. Το Ισραήλ και η Χαμάς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να διευκολύνουν το έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων», τόνισε.

Ενώ οι μονάδες επειγόντων περιστατικών στη Γάζα αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε χειρουργούς, μία πενταμελής ομάδα των ΓΧΣ βρίσκεται σε αναμονή στην Ιερουσαλήμ εδώ και μία εβδομάδα. Το νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας έχει ζητήσει τη βοήθεια και την υποστήριξή μας με ιατρικό προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τα νοσοκομεία στη Γάζα», δήλωσε η Σεσίλ Μπαρμπού, ιατρική συντονίστρια των ΓΧΣ στη Λωρίδα της Γάζας. «Εκεί τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν γεμίσει από ασθενείς και τραυματίες, που συνήθως καταφθάνουν τα βράδια. Οι χειρουργικές ομάδες δουλεύουν ασταμάτητα. Μερικές φορές πραγματοποιούνται ταυτοχρόνως δύο χειρουργικές επεμβάσεις στην ίδια χειρουργική αίθουσα. Το προσωπικό των νοσοκομείων είναι εξαντλημένο».

Από την αρχή των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 27 Δεκεμβρίου, η παροχή επείγουσας βοήθειας είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η κλινική των ΓΧΣ στη Γάζα παραμένει ανοιχτή αλλά οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και μόνο λίγοι κάτοικοι καταφέρνουν να φθάσουν στα νοσοκομεία. Μέρος από τις ιατρικές ομάδες των ΓΧΣ που αποτελούνται από Παλαιστινίους έχουν προμηθευτεί με ιατρικό υλικό, ώστε να μπορούν να περιθάλπουν τραυματίες στα σπίτια τους, στις γειτονιές όπου μένουν οι ίδιοι. Έχουν περιθάλψει περισσότερους από 250 ανθρώπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι ΓΧΣ έχουμε διανείμει φάρμακα και εφόδια από τις αποθήκες της οργάνωσης σε διάφορες δομές υγείας στη Γάζα.

Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά 21 τόνων ιατρικών εφοδίων των ΓΧΣ για την αντιμετώπιση της επείγουσας κρίσης. Το φορτίο περιέχει φάρμακα (αναλγητικά, αναισθητικά και αντιβιοτικά), ιατρικά και χειρουργικά εφόδια και τεχνικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένης και μιας κινητής κλινικής που αποτελείται από δύο χειρουργικές αίθουσες και μία μονάδα εντατικής θεραπείας χωρητικότητας 10 κλινών.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να σεβαστούν τους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις και να εγγυηθούν την ασφαλή είσοδό τους στη Λωρίδα της Γάζας.

-- Οι ΓΧΣ δραστηριοποιούμαστε στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη από το 1989. Η ομάδα αποτελείται από 3 διεθνείς εθελοντές και 70 άτομα ντόπιο προσωπικό. Τα προγράμματα της οργάνωσης (πέραν της επείγουσας παρέμβασης) παρέχουν μετεγχειρητική φροντίδα, φυσιοθεραπεία, υπηρεσίες παιδιατρικής φροντίδας και ψυχολογική/ιατρική φροντίδα.

Λιάνα Κανέλλη, ΚΚΕ & Μπάτσοι - Στενές επαφές τρίτου τύπου

τι έλεγαν 1 ημέρα πριν την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: periodiko.pdf (application/pdf)
Δύο μέρες πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (4-5 Δεκέμβρη) πραγματοποιήθηκε το 17ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας). Στις 5/12 πραγματοποιείται Ημερίδα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Και ποιά συμμετέχει σε αυτήν;;; Η Λιάνα Κανέλλη βέβαια!
Ο σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α:
#yiv1716123964 .ExternalClass p.EC_MsoNormal, #yiv1716123964 .ExternalClass li.EC_MsoNormal, #yiv1716123964 .ExternalClass div.EC_MsoNormal {margin-bottom:.0001pt;font-size:12.0pt;font-family:'Times New Roman';} #yiv1716123964 .ExternalClass a:link, #yiv1716123964 .ExternalClass span.EC_MsoHyperlink {color:blue;text-decoration:underline;} #yiv1716123964 .ExternalClass a:visited, #yiv1716123964 .ExternalClass span.EC_MsoHyperlinkFollowed {color:purple;text-decoration:underline;} _filtered #yiv1716123964 {} #yiv1716123964 .ExternalClass div.EC_Section1 {} http://www.poaxia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=56

Αφου πρώτα πρώτα παραπονέθηκε γιατί οι μπάτσοι διαδηλώνουν με την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όχι με το "ταξικό" ΠΑΜΕ, στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή της ότι η αστυνομία δεν είναι εκφραστής μιας ακροδεξιάς αντίληψης, και άλλα λοιπά εμετικά...
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό "Αξιωματική Αστυνομία" το οποίο αφιερώνει 3σέλιδο στην Κανέλλη. Διαβάστε και φρίξτε.

http://www.poaxia.gr/images/periodiko/periodiko.pdf

Η Προκύρηξη του Επαναστατικού Αγώνα







Συλλαητηριο αλληλεγγυης στον παλιστινιακο λαο

Συλλαλητριο Αλληλεγγυης στον παλιστινιακό λαό
διοργανώνουν στα Χανιά
Σήμερα 15-01 -7:00-πλατεία δημοτικής αγοράς
μαζικοί φορείς και αντιπολεμικές επιτροπές της πόλης

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: kalesma_gia_silalitirio_15-01-09.doc (application/msword)

970641 Ανοιχτή Εκδήλωση - "Πόλη και Κινήματα - Τα Εξάρχεια"



στο Πολυτεχνείο Πατησίων, Σάββατο 17/1 6μμ

STOP στο τσιρκο με ζωα

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της κακομεταχείρισης των ζώων στο τσίρκο με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανού, με την οποία ο βουλευτής ζητά την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας. Ήδη η Αυστρία και η Κροατία έχουν θεσπίσει την απαγόρευσή τους, ενώ σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν νομοθεσία σχετική με την ευζωία των ζώων. Στην Ελλάδα, καθώς τα τσίρκο δεν αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι τουλάχιστον θλιβερό να ενστερνιζόμαστε ένα είδος θεάματος που αποτελεί προϊόν πόνου και βασανισμού των ζώων.

ετοιμοι για νεες αγριοτητες ΠΡΟΣΟΧΗ

ο γνωστος εισαγγελεας που του το βουλωνουν οποτε θελουν κ οποτε τους βολευει τον βαζουν να μιλαει ξαναχτυπαει

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος συναντήθηκε χθες με δική του πρωτοβουλία με τους πρυτάνεις των κεντρικών πανεπιστημίων της Αθήνας ενόψει του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση ότι σε περίπωση που καταλυθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, τότε θα δοθεί άδεια για επέμβαση της αστυνομίας.


Ανοιχτή Συζήτηση στην κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης που καλεί τους μαθητές ως πρωταγωνιστές της ανατρεπτικής νεολαιιστικης εξέγερσης να συζητήσουν τα αίτια τα γεγονότα και τις προοπτικές της


Image scaled down
Κάτω τα χέρια από την νεολαία
Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι


Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008- ο 15χρονος Αλέξης δολοφονείται…

Ο Αλέξης που είναι ο συμμαθητής μας, ο γείτονάς μας, ο γιός μας ο φίλος μας, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας. Για μια ακόμη φορά οι πολιτικοί και τα κανάλια θα μιλήσουν για λάθος, θα ψάξουν δήθεν τις συνθήκες. Μα δεν ήταν ατύχημα, ήταν μια αναίτια και εν ψυχρώ δολοφονία.
Από την στιγμή εκείνη ζούμε όλοι πρωτόγνωρες στιγμές. Η νεολαία εξεγείρεται για ένα περιστατικό που δεν είναι «μεμονωμένο». Εξεγείρεται για ένα γεγονός που μας αφορά όλους. Είναι η νεολαία στην πρώτη γραμμή που δεν τη φοβίζουν τα δακρυγόνα, τα ΜΑΤ, το ξύλο οι ζαρντινιέρες. Τα έχει βρει άλλωστε ξανά μπροστά της όλα αυτά, όταν ήταν στο δρόμο κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Είναι μπροστά και ακολουθούμε όλοι οι υπόλοιποι χωρίς να σταματάμε, γιατί η σφαίρα που χτύπησε τον Αλέξη είχε στόχο όλους μας.. Με το καθημερινό τρέξιμο σχολείο –φροντιστήριο, την παπαγαλία και τις εξετάσεις απόρριψης πυροβολείται κάθε διέξοδος και προοπτική. Οι μαθητές και οι νέοι γνωρίζουν ότι η ανασφάλεια, ο αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση, η δουλειά με μισθό χαρτζιλίκι, η ανεργία, η συντριβή της ελευθερίας και των δικαιωμάτων τους ισοδυναμεί με πυροβολισμό των ονείρων τους.
Από τη δημοτική αγορά της Κυψέλης, που πιθανόν πολλοί από εσάς να μην έχετε περάσει, σας στέλνουμε το μήνυμα ότι ο χώρος αυτός είναι και δικός σας.
Η Δημοτική Αγορά είναι ένας χώρος ανοιχτός και λειτουργεί από τους ίδιους τους κατοίκους. Πρόκειται για μια ανοιχτή κατάληψη, ανοιχτή σε κάθε κάτοικο της Κυψέλης, κάθε ηλικίας και εθνικότητας, που λειτουργεί ως χώρος αντίστασης στην γειτονιά. Είμαστε κομμάτι των κοινωνικών κινημάτων πόλης. Στον χώρο διοργανώνονται κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Την αγορά την ανοίξαμε μόνοι μας και πήραμε στα χέρια μας την δημιουργία ενός πολιτιστικού και κοινωνικού κέντρου ενάντια στην αδιαφορία των αρχών.. Οι φωνές μας λοιπόν μπορούνε να μπλεχτούν.
Η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι κάτι που κανείς δε θέλει, κάτι που πρέπει να πολεμηθεί. Ως Δημοτική Αγορά Κυψέλης είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των μαθητών και της νεολαίας και καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση πάνω στα γεγονότα την Παρασκευή 23\01\2009 ώρα 20:00


Προφυλακιστέος κρίθηκε,μετά την απολογία του,ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή ο 18χρονος νεαρός που συνελήφθη την Παρασκευή σε επεισόδια που έγιναν μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην συμβολή των οδών Διδότου και Ζωοδόχου Πηγής.

Ο νεαρός απολογήθηκε για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών υλών και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης... σωματικής βλάβης,καθώς και για τα πλημμελήματα της διατάρραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Οι κατηγορίες αφορούν την ρίψη βομβών μολότωφ κατά αστυνομικών,όπως έχουν καταθέσει δύο από αυτούς.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται.

Και άλλη δολοφονία πριν απο λίγο

ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Πριν από λίγη ώρα στο Μενίδι,(8.30) σε έκθεση αυτοκινητων επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, εκτέλεσαν εν ψυχρώ 46χρονο έλληνα, πιθανόν εργαζόμενο στην μάντρα πολυτελών αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών βαρέθηκαν να μαζεύουν πτώματα. Πιθανό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών κατά την προσφιλή έκφραση της ΕΛΑΣ. Είναι μακριά απόψε η νύχτα...

ΙΝSIDER

Έκαναν λάθος τον υπουργό υγείας!


Έκαναν λάθος τον υπουργό υγείας!

EXOYN ΠΛΑΚΑ

"Έχουν χάσει επεισόδια στο Νοσοκομείο Λαμίας. Διαβάζουμε την πρόσκληση για την εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας…
Δεν πρόκειται για μοντάζ αλλά για επίσημη πρόσκληση του Νοσοκομείου για εκδήλωση που θα γίνει την την Παρασκευή...Ούτε που κατάλαβαν ότι ο Θανάσης Γιαννόπουλος δεν έγινε πότε Υπουργός Υγείας αλλά Υφυπουργός….
Ούτε που πήραν πρέφα ότι από καιρό ο Αβραμόπουλος είναι υπουργός Υγείας και μάλιστα έχει τόσο καιρό που έχει ολοκληρώσει το έργο του και ήθελε να απομακρυνθεί…
Μας κάνει εντύπωση ότι μάλλον δεν ήξεραν με ποιόν συζητούσαν όταν έγινε αιφνιδιαστική επίσκεψη…
Δεν διάβασαν ούτε εφημερίδες ότι είχαμε ανασχηματισμό πρόσφατα …και ότι ο Γιαννόπουλος δεν πήρε χαρτοφυλάκιο… "
http://lamianews.blogspot.com/2009/01/blog-post_6228.html

Κανονικά το Μετρό για τους...διαδηλωτές

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ...

Eπιστρέφει το "Αρίων"

Πήρε το δρόμο της επιστροφής το πλοίο "Αρίων" μετά απο πιέσεις των Ισραηλινών πολεμικών και τις απειλές για εμβολισμό του. To πλοίο βρισκόταν σε εθνικά χωρικά ύδατα και σε καμία περίπτωση ένα πλοίο που μετέφερε γιατρούς και φάρμακα δεν θα αποτελούσε κίνδυνο για το Ισραηλινό κράτος.

"Για τον εθνικό διάλογο που προαναγέλει ο Υπουργός Παιδείας"


"Εθνικό διάλογο για την Παιδεία, εξ αρχής και χωρίς χρονικά όρια, με όλους τους φορείς, εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

Σχόλιο του Φοιτητή:
Εθνικό διάλογο με ποιον κύριε υπουργέ, αναφέρεστε στους φορείς οι οποίοι αντιπροσωπεύουν εμάς αλλά στην πραγματικότητα προάγουν... τις απόψεις των πολιτικών παρατάξεων. Ακούστε και μας που δεν είμαστε κομματικά μέλη και βλέπουμε τα πράγματα εντελώς αντικειμενικά με βάση το συνολικό συμφέρον. Σίγουρα θα υπάρχουν και μεμονωμένα άτομα που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους...δώστε ένα βήμα επικοινωνίας."



http://blog-tou-fititi.blogspot.com/


ΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το πλοίο Dignity του Free Gaza Movement είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Λάρνακας στις 29 Δεκεμβρίου 2008 με φορτίο 3 τόνων με είδη πρώτες ανάγκης για το λαό της Γάζας. Τότε είχε γίνει πάλι το ίδιο, τα Ισραηλινά πολεμικά πλοία του είχαν κόψει το δρόμο αλλά τότε το είχαν εμβολίσει. Αυτή τη φορά το «Αριών» με ελιγμούς λέγεται ότι απέφυγε τον εμβολισμό.

από Πέτρο Γιώτη μέλος του Free Gaza Movement

.

Στις 2:30 και ενώ έπλεε περίπου 100 μίλια από τις αχτές της Γάζας, δηλαδή στο μέσο της διαδρομής Λάρνακα-Γάζα το σκάφος του Free Gaza Movement «Αρίων» (Spirit of Humanity) περικυκλώθηκε από 3 σκάφη του ισραηλινού ναυτικού. Επικοινώνησαν μαζί του με τον ασύρματο και τους ζήτησαν να επιστρέψει στην Λάρνακα διότι πηγαίνει σε απαγορευμένη περιοχή.

Ηταν μια ακόμη πράξη ωμής πειρατείας από την πλευρά του σιωνιστικού κράτους, μετά τον διεμβολισμό του «Dignity» στο ίδιο ακριβώς σημείο, τα χαράματα της 30ης Δεκέμβρη. Η αποστολή του «Αρίωνα» απάντησε ότι βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, μακριά από κάθε περιοχή πολεμικής εμπλοκής, ότι έχει πορεία προς Γάζα, προκειμένου να μεταφέρει φαρμακευτική βοήθεια για γιατρούς και ζήτησε να της εξασφαλιστεί ασφαλής διάδρομος διέλευσης για να προσεγγίσει στο λιμάνι της Γάζας. Η απάντηση των Ισραηλινών ήταν ότι δεν επιτρέπουν στο πλοίο να προχωρήσει ακόμη και στα διεθνή χωρικά ύδατα. Επί 2 ώρες τα πολεμικά του Ισραήλ, τα οποία στο μεταξύ είχαν γίνει πέντε, ενώ άλλα πέντε διακρίνονταν από το ραντάρ του «Αρίωνα» στη γύρω περιοχή, παρενοχλούσαν τον «Αρίωνα», ο οποίος συνέχιζε με σταθερή ταχύτητα την πορεία του προς την Γάζα.

Στις 4:25 περίπου οι ισραηλινοί επικοινώνησαν και πάλι με τον ασύρματο και είπαν: «Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση. Αν δεν γυρίσετε πίσω θα ανοίξουμε πυρ». Ο «Αρίωνας» συνέχισε την πορεία του. Σε πέντε λεπτά επανήλθαν με νέα προειδοποίηση για άνοιγμα πυρός. Ενώ, οι επιβαίνοντες στο σκάφος του Free Gaza Movement πραγματοποιούσαν σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τις παραπέρα ενέργειές τους, έξη ισραηλινά πολεμικά πλοία περικύκλωσαν τον «Αρίωνα» σε μικρή απόσταση και το ένα από αυτά στάθηκε ακριβώς μπροστά του με αναμμένους τεράστιους προβολείς που τύφλωναν όποιον βρισκόταν στη γέφυρα του «Αρίωνα». Ταυτόχρονα, από τον ασύρματο ακούστηκε τρίτη προειδοποίηση. Αυτή τη φορά ο ήχος ήταν διαφορετικός, η φωνή ήταν διαφορετική και πρόδιδε ανώτερο αξιωματικό από κάποιο κέντρο επιχειρήσεων: «Τελευταία προειδοποίηση. Αν δεν επιστρέψετε αμέσως, ανοίγουμε πυρ».

Οι επιβαίνοντες στον «Αρίωνα», στις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, νύχτα, στη μέση της Μεσογείου, χωρίς καμιά δυνατότητα άμυνας απέναντι σε πολεμικά σκάφη που απειλούσαν άμεσα τη ζωή τους, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Λάρνακα.

Η αρχική απόφαση της αποστολής ήταν, εάν η αναμενόμενη εμπλοκή με το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό γινόταν στα όρια της απαγορευμένης ζώνης, δηλαδή 20 με 25 μίλια από τις ακτές της Γάζας, να παρεκκλίνουν της πορείας και να προσεγγίσουν το αιγυπτιακό λιμάνι Ελ-Αρίς, ώστε από εκεί να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν εκ νέου τη Γάζα όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν. Αυτό, προφανώς, μάντεψε το ισραηλινό γενικό επιτελείο, γι’ αυτό και επέλεξε να επιτεθεί στον «Αρίωνα» νύχτα (για να μην υπάρχει δημοσιότητα) και πολύ μακριά από την εμπόλεμη ζώνη, ώστε να μην αφήσει άλλη διέξοδο εκτός από την επιστροφή στη Λάρνακα.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

εργατικά

Μαζικές απολύσεις στο τηλεφώς!!!! απολύθηκαν αμέσως μετά τις γιορτές (και αφού είχαν βγάλει όλες τις δύσκολες βάρδιες ) ένας ηχολήπτης, ένας μοντέρ και μία γραφίστρια!!!!!! και πιθανών δεν θα πάρουν ούτε καν αποζημίωση....απολύθηκαν τηλεφωνικά μέρα που είχαν ρεπο και μάλιστα στον έναν είπαν οτι απολύεται γιατι πίεζε τις καταστάσεις για να πληρωθει (που είχε αργίσει η πληρωμή πάνω απο δέκα μέρες) και να του βάλουν ένσυμα!!!!!!!
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

προβολη στο κατειλλημενο κτιριο της σχολής κινηματογράφου σταυρούπολης


Image scaled down
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 20.00 Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΝΤΟΝΙΟΝΙ ''ZABRISKIE POINT''

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Ισραήλ: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να σταματήσουμε το Αρίων

νέες απειλές του Ισραήλ ενάντια στο Free Gaza Movement

Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση των διαβημάτων της Ελληνικής πλευράς δήλωσε ότι "το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο" για να μην περάσει το πλοίο Αρίων του Free Gaza Movement στην 'εμπόλεμη ζώνη" (περίπου 22 μίλια από τις ακτές της Γάζας).


Υπενθυμίζεται ότι το Αρίων ξεκίνησε σήμερα το πρωί από τη Λάρνακα και υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τη Γάζα αύριο το πρωί.

Καταληψη 3ου Λυκειου Ηλιουπολης

Καταληψη 3ου Λυκειου Ηλιουπολης

Την τριτη 13 ιανουαριου το δεκαπενταμελες συμβουλιο του 3ου Λυκειου Ηλιουπολης και αρκετοι μαθητες προχωρισαμε σε καταληψη λογο της αλλαγης σχολικου περιβαλοντος για 4 μαθητες και την πενταημερη αποβολη αλλων 2 μετα απο αποφαση του συλλογου των καθηγητων οι οποιοι εχουν παρει ρολο δικαστη. Η καταληψη σπαστικε απο τους καθηγητες οι οποιοι με την βια μπηκαν στο χωρο του σχολειου και δεν μας επετρεψαν να κανουμε ουτε συνελλευση. Η πλειοψηφια των μαθητων προχωρισε σε αποχη και ξανακανονιστηκε καταληψη αλληλεγγυης στους τιμωριμενους μαθητες για την τεταρτη 14 ιανουαριου (σημερα). Πιο οργανωμενοι αυτην την φορα κλεισαμε το σχολειο. Η σωματικη και λεκτικη επιθεση που δεχτικαμε απο καθηγητες και ορισμενους γονεις ηταν τεραστια ,η διοικηση του λυκειου μας απηλησε οτι θα καλεσει εισαγγελεα και την αστυνομια, οταν ειδαν πως δεν υποχωρουσαμε μας απηλησαν πως θα μετρηθουν απουσιες οσο κανουμε καταληψη.  Το αποτελεσμα της γενικης συνελευσης ηταν συντριπτικα υπερ της καταληψης, με κυριο αιτημα τουλαχιστων τα 4 απο τα 6 παιδια να μην φυγουν απο το σχολειο. Θα συνεχισουμε μεχρι να δικαιωθουμε αλλα αναμενονται επιθεσεις σπασιματος της καταληψης. Επισης ακουσα για κλεισιμο του μουσικου λυκειου αλιμου και πως οι μαθητες αχουν ξεσικωθει εναντια στο κλεισιμο της σχολης αλλα τουσ φερνουν αστυνομιες κτλ, αν καποιος εχει πληροφοριες παρακαλω ας ενημερωσει.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (12/1/2009) ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ - Nα μην κρυφτεί και αυτή η δίκη από τα ΜΜΕ - Nα αποκαλυφθεί το ΛΑ.Ο.Σ - Όχι στον κανιβαλικό αντισημιτισμό που εξαπλώθηκε και στη δικαιοσύνη Στις 14 Γενάρη θα εκδικαστεί η έφεση του ναζιστή Κ. Πλεύρη κατά της απόφασης που τον καταδίκασε σε 14 μήνες φυλάκιση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 για πλήθος αποσπασμάτων του φιλοχιτλερικού αντισημιτικού βιβλίου του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» που προκαλούν ρατσιστικό μίσος και βία. Σε αυτό ο ναζιστής καλεί στην εξόντωση των εβραίων και υμνεί με πάθος τον Χίτλερ, τα SS και το Γ΄ Ράιχ λέγοντας ότι «οι σημαίες του θα κυματίσουν ξανά». Οι ναζιστές καταφεύγουν αυτή τη στιγμή στη ρατσιστική θεωρία περί «συλλογικής ευθύνης» όλων των Εβραίων για τον πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ με τη Χαμάς για να στοχοποιήσουν για μία ακόμα φορά κάθε Εβραίο πολίτη σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η κρατική πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και η επίκληση των νεκρών αμάχων που βρίσκονται και στις δύο πλευρές μίας τοπικής σύρραξης να δικαιολογήσουν το κάλεσμα σε επανάληψη της φρίκης του Ολοκαυτώματος, δηλ. της μεθοδικά οργανωμένης, μαζικής και στοχευμένης εξόντωσης έξι εκατομμυρίων αθώων Εβραίων. Όσο περισσότερο το χιτλερικό φίδι ξερνάει το δηλητήριο του στην κοινωνία, τόσο περισσότερο πνίγεται η νέα δίκη από τα ΜΜΕ και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που οι εκπρόσωποί τους μιλάνε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων, αλλά δεν έχουν πει κουβέντα για αυτή την υπόθεση. Μέσα σε αυτή τη σιωπή κρύβεται το ΛΑ.Ο.Σ, το κόμμα που έχει βουλευτές και πιο προβεβλημένα στελέχη του, τους ανοιχτούς υπερασπιστές του ναζιστή, Α. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη (ο πρώτος διαφήμισε το βιβλίο στην τηλεόραση σαν «το αγαπημένο του» και ο δεύτερος ήταν συνήγορος του Κ. Πλεύρη στη δίκη). Με τον ίδιο τρόπο κρύβεται και το τρομακτικό σκάνδαλο της υποστήριξης του Κ. Πλεύρη από δικαστικούς λειτουργούς (τους εισαγγελείς Λ. Λαζαράκο και Π. Ματζούνη και την εφέτη Μ. Παγουτέλη που χαρακτηρίζουν αυτό το εγχειρίδιο γενοκτονίας «επιστημονικό έργο» ή «ιστορική έρευνα»). Ομόφωνα το δικαστήριο είχε εξώσει από τη δίκη την πολιτική αγωγή με απόφασή του που ισχύει και για τη συζήτηση της έφεσης. Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης που έκατσε το ναζιστή στο σκαμνί πέρασε από πειθαρχική εξέταση! Το πνίξιμο της δίκης και η αναβίωση του κανιβαλικού αντισημιτισμού είναι προάγγελοι φασισμού. Καλούμε τους δημοκράτες να στηρίξουν την καταδίκη του ναζιστή Κ. Πλεύρη και να απαιτήσουν τη δημοσιότητα της δίκης ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 14/1 (Λουκάρεως και Λεωφ. Αλεξάνδρας, 6ος ορ, στις 9πμ, στο Α΄ Πενταμελές Εφετείο)

www.antinazi.gr/

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση

Συζήτηση με θέμα τα εργασιακά, στο Πολυτεχνείο (πατησίων), Παρασκευή 16.1, ώρα 18:30

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση



Ο Σύλλογος Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π

σε συντονισμό με τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ. “Αρχιτεκτονική- Σχεδιασμός του Χώρου” ,

καλούν την Παρασκευή 16.1.09, ώρα 18:30, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων), σε ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη γενική θεματική της Εργασίας

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της κατάληψης του Συλλόγου των Φοιτητών. Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας θα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη.


Ευχαριστούμε


Οι Σύλλογοι Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π

Aνάληψη ευθύνης

Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου η ομάδα μας εισέβαλε σε εκτροφείο μινκ έξω από τη Σιάτιστα και απελευθερώσαμε περισσότερα από 1000 μινκ.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το θάνατο όσων ζώων χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, πέθαναν από πείνα και δίψα, αλληλοσπαράχθηκαν, για τις ζημιές που αυτά προκάλεσαν και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα. Πρώτα όμως θα αναλάβει το σινάφι των γουναράδων την ευθύνη για τη γενοκτονία που διαπράττει καθημερινά, για τη φριχτή εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών κάθε χρόνο, για το γδάρσιμο αθώων πλασμάτων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν ντυμένα με μια όμορφη γούνα, για τις άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας τους. Μέχρι τότε, αναλαμβάνουμε μόνο την ευκαιρία και τη χαρά που δώσαμε στα πλάσματα αυτά να ζήσουν ελεύθερα· κάποια για πολύ, κάποια για λίγο.

Στα βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο είναι εμφανέστατη η έλλειψη στοιχειωδών υγειονομικών προτύπων στις εγκαταστάσεις των εκτροφείων. Τα περιττώματα των ζώων δεν έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια. Δεν αναγκάζονται μόνο τα φυλακισμένα ζώα να ζουν σε ένα μόνιμα μολυσμένο περιβάλλον, υπάρχει και ζήτημα δημόσιας υγείας. Καλούμε και προκαλούμε την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να αποδείξουν ότι υπάρχουν και να προβούν στη τήρηση της νομοθεσίας αποδίδοντας τις κατάλληλες κυρώσεις.

Γνωρίζουμε ότι αυτά που συμβαίνουν μέσα στις βιοτεχνίες – κολαστήρια συμβαίνουν νόμιμα. Ή τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε πως συμβαίνουν μόνο τα νόμιμα. Καλούμε και προκαλούμε τους «βιοτέχνες» να δημοσιεύσουν στο κοινό τι συμβαίνει νόμιμα στις «βιοτεχνίες» τους. Αφήστε ένα ρεπόρτερ με μια κάμερα να μπει μέσα και να κάνει ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα με πρωκτικό ηλεκτροσόκ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα σε θαλάμους αερίων. Μοιραστείτε μαζί μας την αποκλειστικότητα που έχετε στις κραυγές αγωνίας. Κάντε το και εμείς την επομένη θα παραδοθούμε στις αρχές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι του νόμου. Τι έχετε να κρύψετε;

Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι της συντήρησης των τοπικών κοινωνιών από το γουνεμπόριο που υποστηρίζουν οι ενασχολούμενοι... Πριν 200 χρόνια τοπικές κοινωνίες και κράτη ολόκληρα στήριζαν την οικονομία τους στην ανθρώπινη δουλεία. Προφανώς είχαν ίδια νοοτροπία με τους «ενασχολούμενους». Ο κόσμος εξελίχθηκε όμως και όσοι δε συμμορφώθηκαν με το καλό, συνετίστηκαν με το ζόρι. Ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται και το εμπόριο γούνας γνωρίζει πλέον την παγκόσμια κατακραυγή. Όσοι δε συμμορφωθούν με το καλό, θα συνετιστούν με το ζόρι. Αν θέλετε λεφτά στον τόπο σας ασχοληθείτε με την περιβαλλοντική του ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή το βιός σας στάζει αίμα αθώων ψυχών. Πριν 10 χρόνια κλαιγόσασταν στα μέσα μαζικής εξημέρωσης και λέγατε πως είστε σε ύφεση, πως η γούνα έχει πάρει την κάτω βόλτα, πως θα μεταναστεύσετε και παρόμοιες σαχλαμάρες. Τώρα όμως που γίνατε σφουγγοκωλάριοι των Ρώσων λεφτάδων τα προβλήματα σας λύθηκαν. Ε λοιπόν, τα προβλήματα σας μόλις άρχισαν. Αναθεωρείστε τις επιλογές σας γιατί από εδώ και πέρα θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Όταν 10.000.000 παιδιά πεθαίνουν από την πείνα κάθε χρόνο το niche marketing της γούνας δε χωράει στη λογική μας.

Με αιτία τα παραπάνω και αφορμή την απελευθέρωση στην οποία προβήκαμε καλούμε άπαντες στη συνίδρυση μια πανελλαδικής ομοσπονδίας για την ολική κατάργηση των επιχειρήσεων γούνας στη χώρα μας. Συμβάλετε σε αυτό τον αγώνα με όποιο τρόπο μπορείτε. Δημιουργείστε πυρήνες στην περιοχή σας ή δράστε μόνοι σας. Λειτουργείστε νόμιμα ή παράνομα. Διαδηλώστε ειρηνικά, γράψτε συνθήματα, καταστρέψτε γούνες, σπάστε βιτρίνες καταστημάτων, μπείτε σε εκτροφεία και απελευθερώστε ζώα. Η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι η αρχή της μη βίας σε βάρος ανθρώπων και ζώων.


ΥΓ1: Προς κάθε ενδιαφερόμενο για την περίφημη επιδότηση της ΕΕ για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και για κάθε ενασχολούμενο με τον κλάδο: Φροντίστε να βρείτε μια καλή ασφαλιστική για να καλύψετε το εγχείρημα σας. Και μη λυπηθείτε τα ασφάλιστρα, θα σας χρειαστούν.

ΥΓ2: Προς κ. Μπουζάλη, κ. Παπαδόπουλο και λοιπούς βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης, καθώς και φορείς των Yπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών: To ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της γούνας μας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετους. Ευελπιστούμε πως δε θα ξανακούσουμε από τα στόματα σας τη λέξη «γούνα» μέσα στη Βουλή και πως δε θα σας ξαναδούμε σε εκδήλωση των γουναράδων, θα απογοητευτούμε ιδιαίτερα.



Καλή χρονιά με άδεια κλουβιά

Corvus revengis

970189 Το Ισραηλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

90 οργανώσεις ,κυρίως από τη Γαλλία,κατέθεσαν μήνυση κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο

Μήνυση για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατέθεσαν 90 οργανώσεις κατά του Ισραήλ στο Διεθνες Ποινικό Δικαστήριο ,ενώ ταυτόχρονα προσβάλλουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο τη συμφωνία αναβάθμισης των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων Ε.Ε. -Ισραήλ ,ζητώντας την ακύρωσή της,λόγω παραβίασης του άρθρου 2 της συμφωνίας αυτής,που προβλέπει σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη πλευρά του Ισραήλ.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη στην ισραηλινή εφημερίδα ,Jerusalem Post,αξιωματούχος της στρατιωτικής σχολής του Ισραήλ,ονόματι Amos Guiora δήλωσε ότι η ρίψη φευγ βολαν από τον Ισραηλινό στρατό,που καλούν τους άμαχους της Γ'άζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους,αποτελεί θαυμάσια γραμμή υπεράσπισης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ακόμη δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συντελέσει στη δημιουργία νομικού προηγούμενου ,συστέλλοντας την έννοια των εγκλημάτων πολέμου,με τη διεύρυνση της έννοιας της "νόμιμης άμυνας" και της "εθελοντικής ανθρώπινης ασπίδας",αποδίδοντας ευθύνες στα θύματα για το θάνατο και τον τραυματισμό τους.

Οσο για τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου ,που προκαλούν εγκαύματα και ασφυξία ,ο Γεν Εισαγγελέας του Ισραήλ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι αυτό το όπλο δεν είναι απαγορευμένο από διεθνείς συμβάσεις και χρησιμοποιείται από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.

Ομως η οργάνωση Human Rights Watch καταγγέλει ότι βόμβες φωσφόρου απαγορεύεται, από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ,να χρησιμοποιούνται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές,γιατί προκαλούν τεράστιες ανθρώπινες απώλειες.

Από τη μεριά τους οι γιατροί του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού καταγγέλουν ότι τα τραύματα που αντιμετωπίζουν προκαλούν σοκ ακόμη και στους ίδιους,ενώ σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Γάζας ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 1000,εκ των οποίων οι μισοί είναι άμαχοι,και οι τραυματίες τους 4580.

Και η σφαγή συνεχίζεται με το 91% των Ισραηλινών να είναι υπερ ,το 4% κατά και το 5% να μην έχει άποψη,σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της ισραηλινής εφημερίδας Maariv

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ


www.o-dromos.blogspot.com

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Πέμπτη στις 11:00 π.μ.

οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή ο συντρόφος που συνελλήφθει στη Θεσσαλονίκη προχθες τα ξημερώματα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (Πέμπτη)

στις 11:00 το πρωι

Θα οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή ο συντρόφος που συνελλήφθει στη Θεσσαλονίκη προχθες τα ξημερώματα

Οι κατηγορίες είναι για έκρηξη σε κακουργηματική μορφή και σε πλημμεληματική μορφή για κατοχή και σύσταση συμμορίας.



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ισραηλινά σκάφη πλεύρισαν το πλοίο Αρίων

ενημέρωση από δορυφορικό τηλέφωνο





Την ακριβή θέση του Αρίων μπορείτε να τη δείτε εδώ:

ενημέρωση από δορυφορικό τηλέφωνο

ενημέρωση από δορυφορικό τηλέφωνο

Πριν από λίγο τρία Ισραηλινά σκάφη πλεύρισαν το πλοίο Αρίων του Free Gaza Movement. Τούς ζητάνε από τον ασύρματο να γυρίσουν στη Λάρνακα. Περισσότερα σε λίγο.


H θέση του Αρίων εδώ:

share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0T9vIzD...

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Ξάνθης μέχρι την Τετάρτη με νέα συνέλευση του Σ.Φ.

Έγινε χθες γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών, που αν και ξεκίνησε με οριακή απαρτία τελικά μαζικοποιήθηκε όπως φαίνεται κι από τα νούμερα, όπου ψηφίστηκε κατάληψη:

ΕΠΑΑλ-κ(ΕΑΑΚ), ΑΡΕΝ (στήριξαν πολλοί ανεξάρτητοι): 288
ΠΑΣΠ: 267
ΔΑΠ: 230 (περίπου)
ΠΚΣ: 80

Στο πλαίσιο καλείται πορεία σήμερα Πέμπτη με 11.00 προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο/ΠΡΟΚΑΤ και συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στη Λάρισα το Σάββατο.

Σε προημερησίας κατέβηκαν και ψηφίστηκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης στον παλεστινιακό λαό και στην εργαζόμενη Κ. Κούνεβα.

Ό,τι παρέλειψα ας αναφερθεί.

Ανακοίνωση Κατάληψης "Anti-Info Cafe"


Το κείμενο που μοιράζεται από χθες στις γειτονιές του Ζωγράφου και καλεί σε ανοιχτή συνέλευση σήμερα Πέμπτη 15/1 στις 7 το απόγευμα στην πρωτότυπη μορφή του


Image scaled down
Πρόσβαση στην κατάληψη υπάρχει με τα λεωφορεία

608 (ΓΑΛΑΤΣΙ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
235 (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

τα οποία περνάν από τις στάσεις μετρό: Πανεπιστήμιο (Ακαδημίας) και Ευαγγελισμό.

230 (ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

από την Ιπποκράτους και Αλεξάνδρας όπως και από την στάση μετρό Αμπελόκηποι

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ 7η ΣΤΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑ

anti-infocafe.blogspot.com/

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε διακοπή διπλωματικών σχέσεων με Ισραήλ

Μετά τη Βολιβία και η Βενεζουέλα ανακοίνωσε στις 14.1.09 τη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με το Ισραήλ

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 14/12/2008

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 14/12/2008 ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΔΥΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΟΛΙΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ , ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΑ “ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ… ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ…¨”, ΕΠΕΙΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ….



ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ



ΜΠΑΤΣΟΙ – TV – ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Απο:Athens.Indymedia.org

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ 17-1-2009 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 1ξ:00 Μ.Μ.
Η συγκλονιστική νεανική λαϊκή εξέγερση ξέσπασε με θρυαλλίδα την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Πυροδοτήθηκε όμως από τη συσσωρεvμένη οργή για την εκμετάλλεφση και καταπίεση χρόνων, για την υποθήκεφση και ναρκοθέτηση του παρόντος και του μέλλοντος που επιφυλάσσει στη νέα εργατική βάρδια, η διαρκής κυβερνητική επίθεση στην εργασία, στη μόρφωση, το μισθό, στην ίδια της τη ζωή.
Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκάλυψε την ουσία του πρόσφατου ανασχηματισμού.
Σε προτεραιότητα προωθεί το σχέδιο κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου αξιοποιώντας, δυστυχώς, και τη διαφαινόμενη συναίνεση σημαντικών τμημάτων και των δύο κομμάτων της κοινοβουλεφτικής αριστεράς
Αξιοποιώντας και τους «πυροβολισμούς» ενάντια στο αναπτυσσόμενο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πετά πλέον κάθε μάσκα και προσπαθεί να εμφανιστεί ως η «σιδερένια γροθιά» του συστήματος, αποθρασύνοντας την αστυνομία της «ζαρντινιέρας» και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τις ημέρες αφτές, άλλωστε, προχώρησε ουσιαστικά σε απαγόρεφση συγκέντρωσης νέων στην Πτολεμαίδα, προχωρώντας σε προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις όσων πήγαιναν σε αφτήν, ενώ έχει ήδη ενεργοποιήσει τον τρομονόμο (που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπό τις οδηγίες της ΕΕ) σε βάρος συλληφθέντων διαδηλωτών στη Λάρισα, ακόμα και ανηλίκων! Συγκεκριμένα έχει προχωρήσει στην σύλληψη 25 νέων από τους οποίους οι 17 είναι μαθητές/τριες ,και οι υπόλοιποι φοιτητές και νέοι μετανάστες της ,όλοι κάτοικοι της Λάρισας. Στους 19 από αφτούς το κατηγορητήριο βασίζεται στον τρομονόμο.
Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν ότι αφτή η επιδρομή θα περάσει. Όπως έδειξαν και οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις οι νέοι και οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά κλιμακώνουν τον αγώνα τους, βαθαίνουν το πολιτικό περιεχόμενο, υπερασπίζονται και περιφρουρούν συλλογικά τις μορφές αγώνα και την δημοκρατική οργάνωσή του. Υπερασπίζονται αποφασιστικά κάθε αγωνιστή κόντρα στην κρατική βία και την εργοδοτική βία. Η δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν θα μείνει αναπάντητη από το μαζικό κίνημα. Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη της.
Με συντονισμένα συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις και με όλο τον πλούτο των μορφών που η ίδια η ανεξάντλητη δράση των αγωνιστών προωθεί. Για να εμφανιστεί εδώ, στο καμίνι του αγώνα, μια εργατική λαϊκή αντιπολίτεφση με ένα μέτωπο παιδείας - εργασίας - δημοκρατίας.
- Για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι! Να αφεθούν τώρα όλοι οι – Έλληνες και μετανάστες – συλληφθέντες διαδηλωτές ελεύθεροι!
- Να αφοπλιστεί τώρα η αστυνομία και να διαλυθούν όλες οι ειδικές δυνάμεις καταστολής και παρακολούθησης του ελληνικού λαού.
- Κατάργηση όλων των νόμων που θέτουν εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση!
Κατάργηση των τρομονόμων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ.
Συλλογικός αποφασιστικός διαρκής αγώνας για:
● Κατάργηση τώρα των νόμων και σχεδίων αναγνώρισης των κολλεγίων! Ανατροπή του νόμου-πλαίσιο και όλων των αντιεκπαιδεφτικών νόμων. Κάτω τα χέρια από το ασυλο.
● Κάτω η Παιδεία και η Υγεία της Αγοράς! Δημόσια όλα τα κοινωνικά αγαθά!
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!
● Τα 2θ δις για τους τραπεζίτες να δοθούν στους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους!
● Κοινωνικοποίηση των κερδών – Όχι κρατικοποίηση των ζημιών!
● Ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ!
● Να καταργηθούν άμεσα τα «μπλοκάκια» στα πλαίσια της πάλης για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.
● Καθολική ασφάλιση για κάθε νέο μόλις τελειώνει τις σπουδές.
● Κατώτατος μισθός 1.400 εvρώ – ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας.
● ξ0 ώρες εργασίας την εβδομάδα.
● Απαγόρεφση των απολύσεων – επίδομα ανεργίας ίσο με 1.400 εvρώ.

Κάτω η κυβέρνηση του αίματος!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑ 17/1/2009
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 1ξ:00 Μ.Μ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Α΄/ΘΜΙΑΣ & Β¨/ΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ε.Α.Α.Κ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε πριν από λίγο σε αγροτική περιοχή στην περιοχή μεταξύ Γερακαρούς και Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης. Ο πιλότος νοσηλεύεται μεc Μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε πριν από λίγο στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Τα αίτια της πτώσης... διερευνώνται, αν και από τις πρώτες εκτιμήσεις γίνεται λόγος για μηχανική βλάβη που οδήγησε σε σβήσιμο του κινητήρα.
(http://www.newsblog.gr)

"Ο κόσμος τα έχει "πάρει" με το σύστημα"

"α) υπάρχουν πολλοί νεαροί δικηγόροι, όπως άλλωστε και γιατροί, δάσκαλοι, υδραυλικοί, που τα έχουν πάρει με το σύστημα; β) όπως δείχνει το βίντεο τα ΜΑΤ δεν φοράνε τους διακριτικούς αριθμούς, και οι δικηγόροι κυρίως περί αυτού διαμαρτύρονταν:
Εγώ προσωπικά ως έλληνας δικηγόρος αρνούμαι να αναγνωρίσω ως όργανο του κράτους οποιονδήποτε δεν φέρει διακριτικά και θα τον αντιμετωπίζω ως ένα οποιοδήποτε χρυσαυγίτη πολίτη. κατανοητό;"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Επίσης και από zougla

Νεκρός στρατιωτικός στη Μαγνησία

12 Ιανουαρίου 2009, 14:47

Νεκρός βρέθηκε ένας στρατιωτικός, 49 ετών, στη μονάδα που υπηρετούσε στη Μαγνησία.


Ο στρατιωτικός, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Επόπτη Ασφαλείας του Στρατοπέδου, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του λίγο μετά τις 07:00 σήμερα το πρωί.


Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και το υπηρεσιακό όπλο του στρατιωτικού.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου του στρατιωτικού, τα οποία ερευνώνται από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές.


http://www.zougla.gr/news.php?id=19699

Δεύτερη αυτοκονία στο στρατό μέσα σε 10 μέρες

Σημειώνεται ότι

Σήμερα το πρωί αυτοκτόνησε υπολοχαγός στη μονάδα Στεφανοβικείου (ελικόπτερα), όπως αναφέρεται στον Ταχυδρόμο του Βόλου.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη αυτοκτονία στον ελληνικό στρατό τις τελευταία δέκα ημέρες.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Έλεος

ΠΡΙΝ 20 ΛΕΠΤΑ ...ΕΛΕΟΣ!

20 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΣΟΛΩΝΟΣ,2 ΠΕΖΟΙ (ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ) ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ Κ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ ΤΟΝΟ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΙΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ,Κ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΣΠΡΩΞΑΝ Κ ΜΕ ΚΟΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΙΧΟ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ.ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΩ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ( ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΓΑΥΓΙΖΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ) ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΕΝΩ Κ ΛΟΙΠΑ,ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ.Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΛΟΙΠΟΝ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΙΔΟΠΟΙΗΣΗ,ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΜΑΤΩΣΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!! ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑ ΤΟ ΛΟΓΟ,ΜΕ ΕΒΡΙΣΑΝ ΞΑΝΑ,ΜΕ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΩ.ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ,ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ....ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φωτογραφία απο τον χτυπημένο τραυματία από τα ΜΑΤ


Βγήκε από την κλινική με γάζες στο κεφάλι και τον ξαναχτύπησαν πάλι τα ΜΑΤ και τον άφησαν με ανοιγμένο κεφάλι κι αιμόφυρτο στην άσφαλτο κι έφυγαν.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΓΕΝlΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ

ΓΕΝlΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ



1. ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

Το κυριότερο δακρυγόνο αέριο που χρησιμοποιείται στην ελλάδα είναι το CS. Αυτό περιέχουν και οι χειροβομβίδες και τα ψεκαστήρια. Η κύρια χρήση του είναι στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και εξεγέρσεων στις φυλακές, σαν μέσο εξουδετέρωσης. Σε πολύ μικρές ποσότητες το CS έχει απλά μια ερεθιστική μυρωδιά. Σε μεγαλύτερες ποσότητες τα μάτια κλείνουν ανεξέλεγκτα, καίγονται και δακρύζουν ασταμάτητα. Η μύτη καίγεται και τρέχει και το υγρό δέρμα νιώθει έντονα καψίματα. Προκαλείται έντονος βήχας και ασφυξία στο λαιμό και το θώρακα. Συχνά παρατηρείται ζαλάδα ή ναυτία. Σε πολύ μεγάλες δόσεις προκαλούνται επικίνδυνα εγκαύματα στο δέρμα και εκτεταμένη καταστροφή των ιστών, ενώ η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κερατοειδούς. Προκαλούνται προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα και φλεγμονές στο δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα. Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή υπέρταση μπορεί να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα και να χρειαστεί η άμεση εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.

Όλα τα αποτελέσματα παρουσιάζονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του δακρυγόνου και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από τη στιγμή που μετακινούμαστε σε καθαρή ατμόσφαιρα. Το ψεκαστήρι αδειάζει με συνεχή χρήση 16 δευτερολέπτων, φτάνει αμέσως σε απόσταση 20 - 30 μέτρων και το δακρυγόνο διαχέεται σε απόσταση 200 - 300 μέτρων. Δεν επηρεάζεται από τη βροχή (έτσι λένε) ή τη Θερμοκρασία της ατμόσφαιρας (εμείς ξέρουμε ότι το δροσερό νερό σε 15 λεπτά έχει εξουδετερώσει τη μισή δράση του δακρυγόνου).

Η ευαισθησία στα δακρυγόνα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από τη συναισθηματική κατάσταση, τη νευρικότητα, τη φυσική δραστηριότητα, τη θερμοκρασία και την υγρασία του σώματος. Όσο πιο θερμό και υγρό είναι το σώμα, τόσο μεγαλύτερη η δράση των δακρυγόνων. Γενικά, η αδρεναλίνη είναι το καλύτερο αντίδοτο. . .
2. ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Α) Σώμα Προληπτiκά: Πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι, επιβάλλεται να έχει προηγηθεί ένα καλό μπάνιο, ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα ακόμα και τα ίχνη λιπαρότητας. και να μειωθεί η δυνατότητα του σώματος να ιδρώνει. Επιβάλλονται τα μακριά ρούχα για να αποφευχθούν τα εγκαύματα ή απλά ο πόνος που προκαλεί το κάψιμο στο δέρμα. Καλό είναι να αποφεύγονται τα συνθετικά ρούχα (για παράδειγμα τα μπουφάν flying) γιατί απορροφούν μεγάλη ποσότητα χημικών καi ενισχύουν τον ιδρώτα, που βοηθά τα δακρυγόνα στη δράση τους και γίνεται πιο έντονο το κάψιμο. Να προτιμούνται τα βαμβακερά υφάσματα (κολεγιακά, φούτερ, τζην, βαμβακερές φόρμες, τα δερμάτινα μπουφάν δεν είναι πρόβλημα αλλά μόνο σε πολύ κρύο καιρό).
Σε περίπτωση έκθεσης σε δακρυγόνα, τα ρούχα πρέπει να αλλάζουν με την πρώτη ευκαιρία και να μπαίνουν αμέσως σε νερό με πολύ σαπούνι ή σε διάλυμα σόδας (ακολουθούν οδηγίες για την παρασκευή του διαλύματος σόδας) για τουλάχιστον 15 λεπτά. 'Επειτα μπορούν να πλυθούν κανονικά.

Β) Λαιμός και πρόσωπο, μάτια
Οι πιο ευαίσθητες περιοχές είναι αυτές του λαιμού και του προσώπου, οι οποίες είναι συνήθως και οι πιo εκτεθειμένες στα δακρυγόνα. Το χημικό αέριο εκμεταλλεύεται την υγρασία του σώματος στα σημεία αυτά (λιπαρότητα δέρματος και ιδρώτας) για να δράσει.
Προληπτικά:
Πριν από οποιοδήποτε άλλο μέσο προστασίας, ο λαιμός και το πρόσωπο πρέπει να πλένονται πολύ καλά (αφήνοντας πυκνό διάλυμα σαπουνιού πάνω στο δέρμα για ένα δίλεπτο) με ένα πολύ αλκαλικά στερεό σαπούνι. Το πλύσιμο πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσουμε για την πορεία. Το πλύσιμο αυτά βοηθάει στην απομάκρυνση οποιουδήποτε ίχνους λιπαρότητας από το δέρμα του λαιμού και του προσώπου. Αυτά είναι απαραίτητο να γίνει γιατί τα λιπαρά συστατικά βοηθούν το δακρυγόνο να απορροφηθεί και να δράσει για τα καλά στο δέρμα. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να μπαίνει και οποιαδήποτε λιπαρή κρέμα στο δέρμα ή τα χείλη, όπως για παράδειγμα βαζελίνη, liposan ή μακιγιάζ. Η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σαν άμυνα απέναντι στα δακρυγόνα, αλλά τότε ο τύπος των δακρυγόνων ήταν εντελώς διαφορετικός. Σήμερα η βαζελίνη και τα λεμόνια είναι καταστρεπτικά για το δέρμα.

Για να διατηρηθεί το δέρμα ξηρό, αναγκαίο είναι να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο μια παιδική πούδρα μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα του δέρματος. Επειδή oi παιδικές πούδρες είναι πολύ άσπρες και μπορεί να μοιάζουμε με ζόμπι, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια πούδρα για μακιγιάζ (αυτές που κυκλοφορούν σε κουτί με καθρεφτάκι). Μια ποσότητα πούδρας ή το κουτάκι με το καθρευτάκι πρέπει να τα έχουμε μαζί μας για να τα χρησιμοποιούμε όποτε, στη διάρκεια της πορείας νιώθουμε το δέρμα μας στο πρόσωπο υγρά ή λιπαρό. Πρέπει δηλαδή να έχουμε μαζί μας είτε ένα σακουλάκι το οποίο Θα περιέχει πούδρα και ένα βαμβάκι εμποτισμένο στην πούδρα, είτε το κουτάκι των καλλυντικών. ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Στο πρόσωπο πρέπει να απλώνεται ομοιόμορφα μεγάλη ποσότητα πούδρας και να μένει για ένα δίλεπτο πριν σκουπιστεί ή να μην σκουπίζεται καθόλου. Πρέπει να απλώνεται και στα φρύδια ή τα γένια, αν και μάλλον οι περιοχές με τρίχες θα έχουν πρόβλημα στο άπλωμα. Η ξηρότητα που δημιουργεί η πούδρα είναι σωτήρια για το πρόσωπο σε περίπτωση που φάμε δακρυγόνο από μικρή απόσταση.

Γενικά τα βαμβακερά υφάσματα βοηθούν στο να αποφεύγεται η άμεση επαφή του δέρματος με τα χημικά και να μειώνεται η αίσθηση του καψίματός. Για το λόγο αυτό καλά είναι ο λαιμός να είναι τυλιγμένος με ένα μεγάλο βαμβακερό μαντήλι ή ύφασμα με πυκνή ύφανση, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στο πρόσωπο σε περίπτωση ρίψης δακρυγόνων. Αν συμβεί αυτό, το μαντήλι πρέπει να αλλαχθεί μια - δυο φορές (ανάλογα με την ώρα που θα τρώμε χημικά και ανάλογα με την ποσότητά τους) με ένα φρέσκο, γιατί αν απορροφήσει μεγάλη ποσότητα δακρυγόνων, το αποτέλεσμά του θα είναι πολύ άσχημο για το δέρμα και για την αναπνοή. Άρα πρέπει να έχουμε μαζί μας τρία μαντήλια, ένα στο λαιμό και δύο εφεδρικά. Τα μαντήλια αν βραχούν για κάποιο λόγο, πρέπει να αλλαχτούν αμέσως. Διαφορετικά απορροφούν χημικά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λιποθυμήσουμε απότομα.

Για τα μάτια τώρα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής: Όσοι φορούν φακούς επαφής, καλά είναι στις πορείες να τους αντικαθιστούν με γυαλιά, τα οποία πρέπει να τα στηρίζουν με μια αθλητική κορδέλα (αυτό ισχύει γενικά για άσους φορούν γυαλιά, ανεξάρτητα από τα δακρυγόνα). Εάν φοράμε φακούς επαφής, μπορεί οι χημικές ουσίες να συσσωρευτούν στην περιφέρεια της επαφής του φακού με το μάτι, επειδή εκεί μαζεύονται περισσότερα υγρά και να προκληθεί σοβαρότατο έγκαυμα στο μάτι, που μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτο.
Όσοι έχουν γυαλιά, καλά θα κάνουν να τα φορέσουν, για να απορροφήσουν τα γυαλιά ένα μεγάλο μέρος των χημικών. Στην πρώτη ευκαιρία όμως, πρέπει ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ για να φύγουν τα χημικά που προσκολλήθηκαν επάνω τους.
Αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε οπωσδήποτε να προφυλάξουμε τα μάτια μας, η μόνη λύση προς το παρόν είναι τα γυαλιά κολύμβησης. Αυτά πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με μαλακό πλαστικό στα σημεία επαφής με το πρόσωπο ώστε να εφαρμόζουν αεροστεγώς.
Γυαλιά πρέπει να χρησιμοποιούν έτσι και αλλιώς όσοι έχουν οποιουδήποτε είδους αλλεργία στα μάτια.
Όσοι έχουν γυαλιά, καλά θα κάνουν να τα φορέσουν, για να αναχαιτίσουν απορροφήσουν τα γυαλιά ένα μεγάλο μέρος των χημικών.

Στην πρώτη ευκαιρία όμως, πρέπει ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ για να φύγουν τα χημικά που προσροφήθηκαν επάνω τους.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μεταξύ των γυαλιών και των ματιών μπορεί να δημιουργηθεί κατάσταση υποπίεσης, ειδικά αν τα φοράμε πολλή ώρα ή αν για κάποιο λόγο δεχτούμε χτύπημα στα μάτια. Αυτό σημαίνει ότι αν προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε ή αν νιώσουμε τα μάτια να πιέζονται και επιχειρήσουμε να τα διορθώσουμε για να μην μας ενοχλούν, η κίνηση αυτή δεν πρέπει να γίνει απότομα γιατί ΜΠΟΡΕ1 ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ!!! (ιατρικά λέγεται αποκόλληση). Τι κάνουμε λοιπόν: Πιάνουμε με δυο δάχτυλα μια ελαστική άκρη από τα γυαλιά κάτω από το μάτι και πάνω από το μάγουλο. Την ανασηκώνουμε ελαφρά, έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι μπήκε λίγος αέρας. Μόνο μετά από αυτήν την κίνηση είμαστε έτοιμοι να αφαιρέσουμε ή να διορθώσουμε τα γυαλιά. Καλό είναι να γίνουν μερικές πρόβες πριν τα γυαλιά αυτά χρησιμοποιηθούν στην πράξη. Επειδή πάντα τα γυαλιά μετά από κάποια ώρα χρήσης θαμπώνουν, καλό είναι να προμηθευτούμε ένα ειδικό αντιθαμβωτικό σπρέυ σιλικόνης (από το μαγαζί με αθλητικά είδη που θα πάρουμε τα γυαλιά) και να ψεκάσουμε τα γυαλιά μας σύμφώνα με τις οδηγίες.

Σε περίπτωση έκθεσης σε δακρυγόνα:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ώσπου να δράσουν για τα καλά τα δακρυγόνα έχουμε περιθώριο 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα για να αντιδράσουμε. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που δεν μας ρίχνουν οι 'Ελληνες μπάτσοι το ψεκαστήρι απευθείας στη μούρη. Αυτό σημαίνει ότι προλαβαίνουμε να φορέσουμε τα γυαλιά αν είναι απαραίτητο να τα έχουμε μαζί μας και να βάλουμε τις μάσκες (βλέπετε παρακάτω) ή τα μαντήλια στο πρόσωπο.

Φροντίστε, όταν τα βάζετε, να μην είστε μέσα στην καρδιά των αερίων που θα έχουν ριχτεί. Μπορεί να κάνετε τα πράγματα χειρότερα, εγκλωβίζοντας ποσότητα των αερίων στα μάτια σας!
Είναι αυτονόητο ότι για να μείνουμε στη θέση μας και να τα κάνουμε όλα αυτά χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Στην περίπτωση τώρα που τα δακρυγόνα δρουν και νιώθουμε σε μεγάλο βαθμό τις επιδράσεις τους στο πρόσωπο και το λαιμό, ο σίγουρος τρόπος για να ανακουφιστούμε αμέσως είναι να ρίξουμε στο δέρμα που καίγεται διάλυμα σόδας από ένα ψεκαστήρι για λουλούδια που θα έχουμε μαζί μας. Το διάλυμα αυτό πρέπει να το έχουμε φτιάξει στο σπίτι από την προηγούμενη μέρα.

Η διαδικασία είναι η εξής: Ρίχνουμε μια μεγάλη κούπα νερό εντελώς γεμάτη (1/4 του λίτρου) σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τη βάζουμε στη φωτιά και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε σιγά σιγά σόδα μαγειρική (υπάρχει στα σουπερμάρκετ). Προσέχουμε γιατί συχνά η σόδα θα φουσκώνει και μπορεί να χυθεί από την κατσαρόλα. Σ' αυτή την περίπτωση απλά θα βγάζουμε κάθε τόσο την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια και δεν αφήνουμε το νερό να βράσει, αλλά σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ρίχνουμε τη σόδα μέχρι να μπορεί να διαλυθεί. Όταν δεν μπορεί να διαλυθεί σταματάμε. Αφήνουμε το διάλυμα να κρυώσει, το βάζουμε (όσο χωράει) σε ένα μικρό ψεκαστήρι για λουλούδια προσέχοντας να μην μπει καθόλου στερεή σόδα που μπορεί να υπάρχει στον πάτο της κατσαρόλας, και το αφήνουμε στο ψυγείο. Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε για την πορεία να το βάλουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα, έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο. 'Η μπορούμε πριν φύγουμε από το σπίτι να ρίξουμε στο ψεκαστήρι μερικά παγάκια. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί η αντίδραση της σόδας με το δακρυγόνο παράγει επιπλέον θερμότητα. Επίσης το δροσερό διάλυμα ανακουφίζει τρομερά και σε πολύ μικρό χρόνο εξουδετερώνει το δακρυγόνο. Ψεκάζοντας τη σόδα στο πρόσωπο Θα συνέλθουμε αμέσως. Προσοχή! Αν δεν φοράμε τα γυαλιά κολύμβησης, τα μάτια πρέπει να είναι κλειστά όταν ψεκάσουμε τη σόδα στο πρόσωπο και δεν πρέπει να ανοίξουν πριν τα σκουπίσουμε εξωτερικά με ένα στεγνό μαντήλι που δεν έχει δεχτεί δακρυγόνο.

ΔΕΝ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΥΦΑΣΜΑΤΑ.

Όταν βρεθούμε στο σπίτι ή σε άλλο ασφαλές σημείο. πρώτα αλλάζουμε τα εξωτερικά ρούχα. Στη συνέχεια πλένουμε πρώτα τα χέρια με κρύο νερό και ένα στερεό αλκαλικό σαπούνι δύο φορές. 'Επειτα πλένουμε το πρόσωπο και το λαιμό δύο φορές με το ίδιο σαπούνι. 'Ετσι θα είμαστε σε λίγη ώρα απολύτως καλά.



Γ) Αναπνοή

'Εχουμε φροντίσει να εφοδιαστούμε απο μαγαζιά που πουλάνε βιομηχανικά είδη (τέτοια είναι γεμάτη η Αθηνάς και ο Πειραιάς) απλή άσπρη μάσκα που περιέχει εσωτερικά ψήγματα ενεργού άνθρακα. Οι μάσκες αυτές είναι δύο ειδών: Οι απλές που είναι ίδιες εμφανισιακά με τις μάσκες των μπογιατζήδων, αλλά λίγο πιο σκούρες και οι άσπρες που έχουν μια μικρή βαλβίδα μπροστά για να διευκολύνεται η αναπνοή. Οι πρώτες κοστίζουν γύρω στις 1500 δρχ, και είναι μιας χρήσης αν φάμε δακρυγόνα (αλλιώς τις διατηρούμε σε κλειστή σακούλα). Οι δεύτερες είναι προτιμότερες γιατί δεν μας δημιουργούν προβλήματα κόπωσης, καθώς διευκολύνεται η αναπνοή, είναι λίγο δυσκολότερο να βρεθούν και κοστίζουν γύρω στις 4000 δρχ. Αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες φορές. Διατηρούνται επίσης σε σακουλάκι, είτε τις χρησιμοποιήσουμε είτε όχι. Πρέπει να έχουμε τη μάσκα μαζί μας και να την έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές στο πρόσωπο για να μπορούμε να τη φορέσουμε αμέσως αν χρειαστεί και να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή εφαρμογή στο πρόσωπο. 'Εχουμε τη μάσκα στο λαιμό και τη φοράμε μόλις δούμε τους μπάτσους να φοράνε τις δικές τους. Αν μας ψεκάσουνε πριν βάλουν τις μάσκες τους και δεν προλάβουμε να βάλουμε τις μάσκες, το κάνουμε το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις μάσκες μας.

Μάσκες με φίλτρα ενεργού άνθρακα χρησιμοποιούν και οι μπάτσοι. Οι δικές τους είναι full face, με μαλακό ελαστικό για να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο, αλλά έχουν τα εξής μειονεκτήματα, που πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας για να ξέρουμε ότι μπορούμε να βρεθούμε αρκετές φορές σε πλεονεκτικότερη Θέση:

1 ) Τα φίλτρα τους έχουν πάχος τουλάχιστον τρία εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην αναπνοή και την κίνησή τους, όσο καλό σύστημα αναπνοής κι αν έχει η μάσκα.

2) Εξαιτίας του μεγέθους και του σχήματος της μάσκας δεν έχουν καλή οπτική επαφή με την περιοχή και δυσκολεύονται ιδιαίτερα όταν υπάρχει καπνός (π.χ. καπνογόνα ή ο καπνός από τα ίδια τους τα δακρυγόνα).

3) Οι οδηγίες των μασκών τους αναφέρουν ότι δεν πρέπει να βρίσκονται σε περιοχή όπου η συγκέντρωση των δακρυγόνων είναι πολύ ψηλή.

4) Για λόγους οικονομίας δεν αλλάζουν συχνά τα φίλτρα τους και μπορεί να έχουν χειρότερα προβλήματα από τα δικά μας όταν βρίσκονται μέσα σε περιοχή πνιγμένη στα δακρυγόνα, καθώς δεν μπορούν να βγάλουν τη μάσκα ή να πάνε σε καθαρό αέρα.

Σαν τελικό συμπέρασμα, όταν μας έχουν λούσει με δακρυγόνα (βομβίδες), προσπαθούν να είναι μακριά μας. Αυτό δεν ισχύει γiα το ψεκαστήρι, που τους δίνει το πλεονέκτημα να μας ρίχνουν από μικρή απόσταση. Ακόμα και τότε το πιο πιθανό είναι να μην φορούν τις μάσκες τους και άρα να μην μπορούν να επιτεθούν αμέσως για ξύλο και συλλήψεις, αφού η πλευρά μας είναι γεμάτη χημικά. Προσπαθούμε τότε να απομακρυνθούμε λίγο, για να τους αναγκάσουμε να μπουν στην ψεκασμένη περιοχή αν θέλουν να μας πλησιάσουν. Ο χρόνος που Θα μεσολαβήσει για να φορέσουν τις μάσκες τους μας αφήνει το περιθώριο να προετοιμαστούμε. H κατάλληλη προετοιμασία από την πλευρά μας, σε συνδυασμό με την απαιτούμενη ψυχραιμία, αφαιρεί από τους μπάτσους το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους, που είναι η αίσθηση της υπεροχής του επιτιθέμενου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μας βοηθά να βρισκόμαστε κοντά τους ή να τους κάνουμε επιθέσεις. Ο βαρύς εξοπλισμός τους τούς κάνει δυσκίνητους, ιδρώνουν εύκολα και το δικό τους δέρμα σε πρόσωπο και λαιμό καίγεται το ίδιο, δεν βλέπουν καλά και βέβαια όσοι δεν είναι πολύ μαύροι φασίστες είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Aπο:Athens.Indymedia.org