Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Πήρε δάνειο για να αγοράσει καροτσάκι για το παιδί της-Το κράτος δεν το καλύπτει.


ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ -ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

"Πριν από οχτώ χρόνια, όταν ήταν 12 χρονών, είχε συγκινήσει το γνωστό ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος έμαθε για εκείνον όταν βρισκόταν στη Λέσβο για γυρίσματα ενός σίριαλ. Τότε ο ηθοποιός τού αγόρασε το πρώτο του αναπηρικό αμαξίδιο. Σήμερα οχτώ χρόνια μετά, ο 20χρονος Ταξιάρχης Γαϊτανής από τα Πάμφιλα, ο οποίος πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο «Ντουσέν», που προκαλεί μυϊκή δυστροφία, περιμένει από μέρα σε μέρα να παραλάβει το νέο αμαξίδιο, το οποίο θα τον βοηθήσει να κινείται αλλά και ν’ αναπνέει καλύτερα λόγω της θέσης του σώματος του σε αυτό. Το αμαξίδιο αξίας 13.000 ευρώ αγόρασε με δάνειο από τράπεζα η μητέρα του, η οποία εργάζεται σαν καθαρίστρια. Ο ΟΓΑ, στον οποίο είναι ασφαλισμένο το παιδί, δεν....
δίνει παρά μόνο 2,5 με τρεις χιλιάδες ευρώ για το σωτήριο για το παιδί καροτσάκι. Χωρίς βοήθεια από πουθενά, η γυναίκα παλεύει εδώ και χρόνια ολομόναχη για να βγάζει τα προς το ζην και να βοηθήσει και το γιο της, που θέλει συνεχή φροντίδα.

Από πολύ μικρή ηλικία όταν ήταν μόλις 18 μηνών, οι γονείς του Ταξιάρχη Γαϊτανή αντιλήφθηκαν το πρόβλημα υγείας του. «Βλέπαμε ότι δεν περπατούσε όπως τα άλλα παιδιά. Αντιμετώπιζε πρόβλημα στο δεξί του πόδι, που του δημιουργούσε κινητικό πρόβλημα. Δεν μπορούσε μόνος του ν’ ανέβει σκαλιά», λέει η μητέρα του, Βασιλική Χατζηκομνηνού.
Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο «Ντουσέν», προέβλεψαν μάλιστα ότι όταν θα φθάσει πέντε ετών, ο μικρός δεν θα μπορεί πλέον να κινείται. «Αντί για πέντε ετών, έφθασε 12. Τότε και σταμάτησε να περπατά… Τότε του αγόρασε ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος το καροτσάκι», λέει η κ. Χατζηκομνηνού.
(ΕΜΠΡΟΣ)

Υ.Γ
Μετά μην ρωτάτε γιατί ο κόσμος έχει αγανακτήσει.<Αrafat>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου