Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση Α.Κ. Αθήνας

΅Ανακοίνωση

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!

Οι ριπές που ρίχτηκαν και τραυμάτισαν τον αστυφύλακα των ΜΑΤ δεν έπληξαν το καθεστώς ούτε τη «δημοκρατία», όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε όλες οι κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις και τα golden boys της δημοσιογραφίας. Οι ριπές ρίχτηκαν ενάντια στο πολύμορφο κίνημα του Δεκέμβρη, ενάντια στην εξέγερση του Δεκέμβρη, ενάντια ακόμη και στη λαϊκή βία της εξέγερσης για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται αυτοί που τις έριξαν.
Κάθε ένοπλη ενέργεια δεν είναι κατ΄ ανάγκην πολιτική. Και αυτές οι δύο που έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη και στα Εξάρχεια, από το συμβολισμό τους και μόνο, δεν ήταν σίγουρα πολιτικές.
Όλοι μας σε περιόδους κοινωνικής εξέγερσης υποστέλλουμε κάθε ταυτότητα, πολιτική ή ιδεολογική. Ξέρουμε ότι κανείς δεν μπορεί να υποκαθιστά το κίνημα, να θεωρεί ότι μπορεί να το «καπελώνει» και να το οριοθετεί στη βάση δικών του επιδιώξεων.
Η εξέγερση αυτή διεκδίκησε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Το κίνημα αυτό, άμορφο, όμορφο και άνομο, μπόρεσε να δώσει στους καταπιεσμένους τη δυνατότητα να εφορμήσουν στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι κρατούμενοι, οι εργαζόμενοι επανακατέλαβαν το δημόσιο χώρο διεκδικώντας εκ νέου τη ζωή τους.
Το κίνημα δεν είναι σε ύφεση. Το κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω. Το κίνημα δεν απολογείται για πράξεις ξένες προς αυτό. Οι προοπτικές και η δυναμική του είναι μπροστά μας: οι φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, οι αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, οι κινητοποιήσεις για τους συλληφθέντες με αποκορύφωμα τη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στη Λάρισα στις 17 του Γενάρη. Τα αιτήματα του κινήματος είναι επίκαιρα όσο ποτέ: Αφοπλισμός της αστυνομίας! Διάλυση των ΜΑΤ! Απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων! Κατάργηση των τρομονόμων και πτώση του καθεστώτος των δολοφόνων!
8 Γενάρη 2009
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Απο:Athens.Indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου