Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009



Ανοιχτή Συζήτηση στην κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης που καλεί τους μαθητές ως πρωταγωνιστές της ανατρεπτικής νεολαιιστικης εξέγερσης να συζητήσουν τα αίτια τα γεγονότα και τις προοπτικές της


Image scaled down
Κάτω τα χέρια από την νεολαία
Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι


Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008- ο 15χρονος Αλέξης δολοφονείται…

Ο Αλέξης που είναι ο συμμαθητής μας, ο γείτονάς μας, ο γιός μας ο φίλος μας, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας. Για μια ακόμη φορά οι πολιτικοί και τα κανάλια θα μιλήσουν για λάθος, θα ψάξουν δήθεν τις συνθήκες. Μα δεν ήταν ατύχημα, ήταν μια αναίτια και εν ψυχρώ δολοφονία.
Από την στιγμή εκείνη ζούμε όλοι πρωτόγνωρες στιγμές. Η νεολαία εξεγείρεται για ένα περιστατικό που δεν είναι «μεμονωμένο». Εξεγείρεται για ένα γεγονός που μας αφορά όλους. Είναι η νεολαία στην πρώτη γραμμή που δεν τη φοβίζουν τα δακρυγόνα, τα ΜΑΤ, το ξύλο οι ζαρντινιέρες. Τα έχει βρει άλλωστε ξανά μπροστά της όλα αυτά, όταν ήταν στο δρόμο κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Είναι μπροστά και ακολουθούμε όλοι οι υπόλοιποι χωρίς να σταματάμε, γιατί η σφαίρα που χτύπησε τον Αλέξη είχε στόχο όλους μας.. Με το καθημερινό τρέξιμο σχολείο –φροντιστήριο, την παπαγαλία και τις εξετάσεις απόρριψης πυροβολείται κάθε διέξοδος και προοπτική. Οι μαθητές και οι νέοι γνωρίζουν ότι η ανασφάλεια, ο αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση, η δουλειά με μισθό χαρτζιλίκι, η ανεργία, η συντριβή της ελευθερίας και των δικαιωμάτων τους ισοδυναμεί με πυροβολισμό των ονείρων τους.
Από τη δημοτική αγορά της Κυψέλης, που πιθανόν πολλοί από εσάς να μην έχετε περάσει, σας στέλνουμε το μήνυμα ότι ο χώρος αυτός είναι και δικός σας.
Η Δημοτική Αγορά είναι ένας χώρος ανοιχτός και λειτουργεί από τους ίδιους τους κατοίκους. Πρόκειται για μια ανοιχτή κατάληψη, ανοιχτή σε κάθε κάτοικο της Κυψέλης, κάθε ηλικίας και εθνικότητας, που λειτουργεί ως χώρος αντίστασης στην γειτονιά. Είμαστε κομμάτι των κοινωνικών κινημάτων πόλης. Στον χώρο διοργανώνονται κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Την αγορά την ανοίξαμε μόνοι μας και πήραμε στα χέρια μας την δημιουργία ενός πολιτιστικού και κοινωνικού κέντρου ενάντια στην αδιαφορία των αρχών.. Οι φωνές μας λοιπόν μπορούνε να μπλεχτούν.
Η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι κάτι που κανείς δε θέλει, κάτι που πρέπει να πολεμηθεί. Ως Δημοτική Αγορά Κυψέλης είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των μαθητών και της νεολαίας και καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση πάνω στα γεγονότα την Παρασκευή 23\01\2009 ώρα 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου